POLICIJA KAŽNJAVALA MOTORISTE KOJI SU LIPAMA PLAĆALI MOSTARINU

29. lipnja 2019. | Kategorija: Krk, Lošinj, Cres, Rab

policijaKVARNER – VIJEST o motoristima koji su se solidarizirali s onima koji smatraju nepoštenim naplatu mostarine za otok Krk dobiva nastavak!

Doznaje se da su mnogi motoristi, koji su sudjelovali u akciji, platili prometne kazne s obzirom da je policija stigla na mjesto događaja i čekala motoriste prije i poslije naplatnih kućica. Dio motorista je platio kaznu jer nisu ulazili na kost kroz jedan ulaz, nego kroz sva otvorena četiri ulaza. Ali ovime je policija učinila grešku, jer ukoliko su ulazi bili otvoreni (a jesu!) tada vozila mogu slobodno ići u svaki od njih.

Također, službena platna moneta u Hrvatskoj je kuna i lipa, te ukoliko netko želi platiti milijun kuna u lipama ne postoji zakon koji ga ograničava u tome!

Motoristi postupali sukladno zakonu i pravilima.

Jasno je da je policija ovim htjela usmjeriti motoriste u jednu traku kako bi ostale trake bile “slobodne” i tako se smanjile kolone, a s čime bi i akcija motorista izgubila na smislu. Ali motoristi su postupili sukladno svim pravilima i promet se odvijao bez prekršaja! Svi motoristi su imali sve uredne papire i opremu, nije bilo remećenja javnog reda i mira, nije bilo ikakvih provikacija i ičega spornog, sva vozila su bila u otvorenim trakama sukladno prometnim pravilima i plaćalo se legalnim načinom, a što naplatne kućice nisu mogle “procesuirati” takvu naplatu – za to nisu krivi motoristi!

Ove jasne stvari odmah su uočili pravnici te se jedan javio u našu redakciju i besplatno ponudio svoje usluge svim motoristima koji su dobili kazne, smatrajući da su bez osnove i bez ikakvih problema se mogu poništiti na sudu, a sukladno Zakonu RH na kraju će sudske troškove snositi Država kao ona koja je izgubila spor.

Sada pitanje koje si svaki nezavisni medij mora postaviti: zašto je policija ovako postupala? Je li poslano naređenje “s vrha”?

(kv)