KVARNERTSKA RUTA DONOSI NA KVARNER KRIMINAL – POKUŠALI ORGANIZIRATI KRIMINALNU SKUPINU

2. rujna 2017. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

policijaRIJEKA – Kvarnerska ruta je jedna od najaktivnijih za šverc ilegalnih imigranata. Gotovo svakodnevno se nekoliko imigranata na području Kvarnera, prvenstveno Rupe, uhvati. A nitko s točnošću ne zna koliko ih se uspješno prošverca. Pretpostavlja se i na stotine tjedno. Svima je već jasno da je Kvarner tempirana bomba što se ilegalnih imigranata tiče. Svima je to jasno, osim mnoštva medija – koji svi šute o tom problemu.
Takva aktivnost ilegalnih imigranata na široka vrata dovlači i razne kriminalce. Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Rupa proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine te 31-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz domene organiziranog kriminaliteta. Naime, pokušali su organizirati veću organizaciju za kriminalno djelovanje tj. šverc ljudima.
Sumnjiče se da su 31. kolovoza omogućili nedozvoljeno kretati se Republikom Hrvatskom s namjerom nezakonitog izlaska iz Republike Hrvatske većem broju ilegalnih migranata. Nakon završenog istraživanja, obojica osumnjičenika kazneno su prijavljena mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku.