POHVALNO – DOK DRUGI OTVARAJU STRANE MEGA-MARKETE, OPATIJA OTVARA LOKALNE BUTIGE

26. ožujka 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

radnik opatija kosovo OPATIJA – Tisuće stanovnika opatijskog naselja Kosovo prije više mjeseci ostalo je bez marketa u svojemu naselju. Inicijativom gradonačelnika Ive Dujmića, njegova zamjenika Emila Priskića i direktora “Radnika Opatija” Eria Zahirovića, upravo je “Radnik Opatija” odlučio otvoriti novi market u naselju kojeg su mnogi mještani priželjkivali.

Ova vijest svakako spada u bijelu kroniku, jer za razliku od inozemnih mega-marketa koji se u ostalim gradovima otvaraju, ovdje je otvorena lokalna trgovina lokalne firme u kojoj “niš’ ne fali”

– Zahvaljujem direktoru „Radnika“ na novootvorenom marketu jer ova trgovina puno znači stanovnicima naselja Kosovo. Drago mi je da smo na Gradskom vijeću donijeli niz odluka koje idu u korist ovakvih malih trgovina, kao i mogućnosti subvencija. Zahvaljujem i sugrađanima koji su bili ustrajni u želji da se trgovina vrati, kao i predstavnicima Mjesnog odbora.  Hvala i mom zamjeniku koji je uspio nakon dugotrajnih pregovora dogovoriti suradnju „Konzuma“ i „Radnika“, istaknuo je gradonačelnik Dujmić.

Ispunjeno obećanje: naselje dobilo market do Uskrsa

– Izuzetno mi je drago da smo u suradnji s lokalnom vlasti uspjeli revitalizirati ovu trgovinu, koja je nekad bila veća, ali nadamo se da će stanovnici naselja Kosovo ipak naći sve osnovno što im treba. Trgovina se nalazi u prostoru „Konzuma“ te se nadamo da ćemo i dalje s njima surađivati na sličan način i u vezi ostalih njihovih trgovina u zaleđu, a kojima prijeti zatvaranje. Želja nam je da otvaranjem trgovina doprinosimo ostanku mladih ljudi u naseljima i zaleđu, kazao je direktor “male-velike” lokalne firme “Radnika Opatija” Erio Zahirović.

Predsjednik MO Kosovo Branko Močibob zahvalio je Gradu Opatiji i Radniku te naglasio da na Kosovu ima puno stanovnika starije životne dobi kojima će ovaj market značiti jako puno, a zamjenik gradonačelnika Emil Priskić istaknuo je kako je gradska vlast obećala građanima otvaranje trgovine do Uskrsa te je to i ostvarila. (kv)