POGLEDAJTE KOJI SU PODUZETNICI DOBILI NOVAC OD GRADA CRIKVENICE

10. kolovoza 2017. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

Crikvenica

Crikvenica

CRIKVENICA – Sretni poduzetnici, kojima su odobrene bespovratne potpore su:

1. Ured ovlaštenog inž. građevinarstva Bernard Beretin
2. Obrt Gramar
3. T. B. Pirati j. d. o. o.
4. Beauty salon Eva
5. Obrt Hoba
6. Obrt Carske slastice
7. Obrt za ugostiteljstvo Tronk
8. Ventor d. o. o. za usluge i poslovanje nekretninama
9. Vodoinstalacije Maro-Gustić
10. Obrt Levant
11. Lavorić j. d. o. o.
12. Clotilda d. o. o.
13. Elektro-frigo Domijan
14. Obrt Sidro
15. Obrt za ribolov Arbun
16. Ugostiteljski obrt Kačjak Inn
17. Obrt Bruna
18. Nakladničko poduzeće Neriz d. o. o.
19. Ugostiteljski obrt Burin
20. Jela d. o. o.
21. Obrt za ugostiteljstvo Gušti
22. Bistro Bodulka

Naime, prekjučer je u Gradskoj upravi održano svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih potpora iz Općeg programa mjera poticanja poduzetništva na području Grada Crikvenice za 2017. godinu s 22 poduzetnika s područja Grada Crikvenice.
Na Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Crikvenice za 2017. godinu prispjele su 54 potpune prijave poduzetnika. Ukupna vrijednost ulaganja poduzetnika iznosi preko 2,3 milijuna kuna, a najveći mogući iznos potpore mogao je iznositi 25.000 kuna. Poduzetnicima je odobreno 258.715,00 kn nepovratnih potpora.

Povjerenstvo za dodjelu nepovratnih potpora iz Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Crikvenice za 2017. godinu nakon dva sastanka odlučilo je odobriti potpore za 22 poduzetnika.

Najpopularnija mjera je i ove godine bila Nabava i ugradnja strojeva i opreme i uređenje poslovnog prostora, a slijede mjera poticanja razvoja ženskog poduzetništva te mjera kojom se dodjeljuje potpora za izradu marketinških planova i/ili istraživanja tržišta i marketinških aktivnosti (izrada web stranica, web aplikacija za online trgovinu i sl.). Dodijeljene su i dvije potpore za novu mjeru, Zapošljavanje mladih. Poduzetnici su tražili potpore i za implementaciju industrijskog i grafičkog dizajna te podmirenje inicijalnih troškova pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika.

Zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić je čestitala poduzetnicima te napomenula da je ove godine interes za dobivanje potpora bio izuzetno velik, a ukupne investicije poduzetnika su više od 2 milijuna kuna, što iznimno veseli. Zbog velikog interesa, nismo mogli dodijeliti potpore svim prijaviteljima, ali nismo isključili mogućnost dodjele potpora te su prijavitelji koji udovoljavaju uvjetima Javnog poziva, a nisu im odobrena sredstva iz razloga nedostatka istih, uvršteni na rezervnu listu. Ako nakon realizacije Programa bude raspoloživih proračunskih sredstava, potpore će se dodijeliti prijaviteljima na rezervnoj listi prema redoslijedu zaprimanja prijava – naglasila je zamjenica Matošić.

Voditeljica Odsjeka za gospodarstvo, turizam i projekte Snježana Sikirić je napomenula da poduzetnicima svake druge srijede u Gradskoj upravi na raspolaganju za besplatno savjetovanje stoje djelatnici Poduzetničkog centra „Vinodol“ koji ih mogu besplatno savjetovati, a izrada poslovnih planova i priprema EU projekata preko Poduzetničkog centra također se može sufinancirati iz Programa mjera. Poduzetnici su pozvani da se sa svojim idejama i prijedlozima za poboljšanje Općeg programa mjera za poticanje razvoja poduzetništva obrate Odsjeku za gospodarstvo, turizam i projekte Grada Crikvenice koji im također stoje na raspolaganju za sve upite.

Prisutni poduzetnici, od kojih su neki potpore dobili i prošle godine, izrazili su zadovoljstvo Programom mjera koji smatraju korisnim za razvoj poslovanja te se većina planira javiti i na nove natječaje.

Zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić je istaknula da posebno veseli realizacija nove mjere u Programu, zapošljavanje mladih do 30 godina na neodređeno vrijeme, prema kojoj Grad Crikvenica iznosom od 700 kn mjesečno godinu dana sufinancira neto plaću novozaposlenih. Ove godine su tu mjeru potpore uspješno ostvarila dva prijavitelja.

Prijaviteljima će se potpore isplaćivati tek po predočenju dokazne dokumentacije (fotografija, račun i dokaz o plaćanju) koja se mora dostaviti najkasnije do 17. rujna.

Svi podatci su preuzeti sa službene stranice Grada Crikvenice. (kv)