POČINIO 13 KAZNENIH DJELA U RIJECI

12. studenoga 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

policijaSumnjiči se da je u razdoblju od srpnja do kraja mjeseca listopada na području Opatije i Rijeke uz pomoć drugih osoba počinio 13 kaznenih djela

Zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta kazneno je prijavljen hrvatski državljanin. Riječ je o počinitelju nad kojim su kriminalističko istraživanje proveli policijski službenici I policijske postaje u suradnji sa službenicima Policijske postaje Opatije i II policijske postaje Rijeka.
 
Sumnjiči se da je u razdoblju od srpnja do kraja mjeseca listopada ove godine na području Opatije i Rijeke uz pomoć drugih osoba počinio 13 kaznenih djela. Utvrđeno je da je uz četiri kaznena djela krađe-dvije krađe motocikala te dvije krađe parfema u trgovinama- počinio i tri kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe stvari te dvije teške krađe u pokušaju provaljivanjem u osobno vozilo i poštanski ured.
Pored navedenoga, osumnjičen je i za počinjenje u Rijeci razbojništva na štetu druge osobe, teške krađe provaljivanjem u osobno vozilo, kaznenog djela iznude te oštećenje tuđe stvari. Materijalna šteta cijeni se na najmanje 26 000 kuna. Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađena su otuđena vozila i dio drugih predmeta koji su vraćeni vlasnicima.
 
Po završetku istraživanja, poradi sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela,  kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.
Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju pronalaska drugih osoba koje se dovode u vezu s počinjenjem ovih kaznenih djela, navodi policija. (kv)