NASTAVLJA SE UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

11. svibnja 2020. | Kategorija: Hrvatska

KVARNER – U skladu s postupnim popuštanjem protuepidemijskih mjera, od ponedjeljka, 11. svibnja nastavlja se postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece radi upisa u prvi razred osnovne škole.

Kako je izvijestio Odjel školske i sveučilišne medicine Nastavnog zavod za javno zdravstvo PGŽ-a, termin pregleda za svako dijete nadležni tim školske medicine dogovara sa školom te će informacije biti dostupne na web stranicama pojedinih škola.

Ako iz bilo kojeg razloga roditelj ne može dovesti dijete na pregled u dogovorenom terminu, treba se javiti u ordinaciju školske medicine najmanje dva dana prije termina.

Popis dokumentacije koju je potrebno dostaviti u ambulantu prije pregleda:

Nalaz doktora dentalne medicine (tzv. zubna putovnica) i vađenje krvi provest će se naknadno ukoliko to epidemiološka situaciju bude dozvoljavala.

Dokumentaciju dostaviti:

  • e-poštom najkasnije 3 dana prije termina pregleda ili iznimno donijeti na dan pregleda (popis nadležnih timova školske medicine)
  • ukoliko dokumentaciju nije moguće dostaviti e-poštom roditelj/skrbnik treba dogovoriti način dostave telefonskom konzultacijom s nadležnim timom školske medicine.

Na dan pregleda sa sobom obavezno donijeti:

  • zdravstvenu iskaznicu djeteta
  • cjepni karton iz pedijatrijskog kartona
  • iskaznicu imunizacije djeteta (cjepni kartončić)

S obzirom na specifičnu epidemiološku situaciju dijete na pregled dolazi u pratnji jednog roditelja/skrbnika, koji ne smije biti u samoizolaciji. U prostore čekaonice se ne ulazi bez prethodne telefonske najave, zbog osiguranja socijalne distance. Telefonski broj će stajati na ulaznim vratima. Pregledu treba pristupiti s maskom i rukavicama.