POBUNA DIJELA RIJEČKIH UGOSTITELJA? NEKI VIŠE NE SLUŠAJU STOŽER

14. kolovoza 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

bar kafe club RIJEKA – Nakon što je stožer donio odredbu kojom zabranjuje ugostiteljskim objektima, točnije barovima, rad nakon 24 sata, među ugostiteljima se javila prava erupcija nezadovoljstva. Smatraju ovu odluku naprosto besmislenom, jer korona-virus sigurno – kako navode – ne zna koliko je sati.

Posebno ih ljudi činjenica da korona situacija nije u svim dijelovima Hrvatske ista, a mjere se primjenjuju podjednako za sve neovisno o tome što neki dijelovi Hrvatske su u mnogo boljoj situaciji od ostalih.

Štovani, ovim putem vam se obraćamo kako bi vas obavijestili da smo u dogovoru s kolegama vlasnicima riječkih ugostiteljskih objekata, njihovim zaposlenicima te riječkim dj-evima i glazbenicima, odlučili pokrenuti inicijativu kojom bi se ukinula protuustavna odluka Stožera o zabrani rada noćnih klubova te održavanja evenata/partya u zatvorenim prostorima.

Smatramo da je odluka diskriminatorna te u isto vrijeme i besmislena s obzirom na epidemiološko stanje u PGŽ-u i Istri koje je dobro, stabilno,  nema zabilježenih slučajeva zaraze te se poštuju  mjere i upute o prevenciji  širenja zaraze.

U prilog nam idu i današnji javni poziv načelnika stožera PGŽ Boras-Mandića koji je uputio Nacionalnom stožeru te apel predsjednika Liste za Rijeku koji traži od stožera posebni tretman za Kvarner i Istru s obzirom na epidemiološko stanje u tim dvjema županijama.

Na kraju vas obavještavamo da ćemo se večeras oglušiti na apsurdnu zabranu Nacionalnog stožera te da će noćni klub Indigo raditi unatoč zabrani, te stoga pozivamo sve predstavnike medija kako bi svojim prisustvom posvjedočili pridržavanju svih mogućih mjera zaštite i sprečavanja širenja zaraze kojih se pridržavamo od samog početka ove krize. Klub Indigo svoja vrata otvara od 23:00h, svi ste pozvani“, stoji u potpisu Zoran Komljenović, vlasnik Night Club Indigo.