Plivači iz 20 zemalja plivaju na crikveničkom maratonu

13. kolovoza 2023. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Plivački maraton Crikvenica-Šilo

Plivački maraton Crikvenica-Šilo

CRIKVENICA / ŠILO – Tri, dva, jedan – kreni! Jeste li spremni? Ako ima onih koji još uvijek ne znaju za najpoznatiji plivački maraton na Kvarneru i najstariji plivački maraton na Jadranu, mi ćemo vas obavijestiti. U drugoj polovici srpnja su počele prijave za 113. po redu Plivački maraton Šilo-Crikvenica, a krajnji rok za prijavu bio je 8. kolovoza. Ovogodišnji broj prijavljenih natjecatelja je gotovo 400.
Naš maraton ruši sve vrste granica – od onih geografskih do spolnih i dobnih. Naime, najmlađi natjecatelj ima 10 godina i doći će nam iz Bosne i Hercegovine, a najstariji ima 74 godine i očekujemo ga iz Slovenije, navode organizatori.

Plivači nam dolaze i s drugih kontinenata, iz dalekih zemalja, kao što su SAD, Australija, Velika Britanija, Poljska Belgija, Njemačka, Francuska i mnoge druge. Točnije, osim iz Hrvatske, natjecatelji dolaze iz još 19 zemalja širom svijeta. Natječu se i obitelji, dva para blizanaca, 65 maloljetnika… S područja Rivijere Crikvenica natjecat će se 42 plivača.
Kao i svake godine do sada, maraton će se plivati 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, koja je zaštitnica Grada Crikvenice. Dužina plivačke staze iznosi 3500 m. Start natjecanja je u 18:00 sati u Šilu na otoku Krku, a cilj na Gradskom plivalištu u Crikvenici, na vanjskome zidu zapadnog lukobrana. Svim natjecateljima je osiguran prijevoz brodicama iz Crikvenice na start u Šilo. Kako se maraton boduje za natjecanje CRO-CUP-a Hrvatskoga saveza daljinskog plivanja, za vrijeme natjecanja se primjenjuju njihova pravila, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri. Žene i muškarci se natječu istodobno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno, i to u ukupno 18 kategorija.

Svi natjecatelji obvezni su doći na registraciju sudionika 15.8.2023. u razdoblju od 15:45 do 16:45 sati na Gradsko plivalište u Crikvenici, preuzeti vrećice s čipovima i potom se uputiti na zapadni lukobran, na kojem su brodovi za prijevoz na start u Šilu na otoku Krku.

Ovaj plivački maraton je samo jedna od poveznica između Crikvenice i otoka Krka, turističkih bisera Kvarnera.

Posjetite naš 113. po redu Plivački maraton Šilo – Crikvenica i otkrijte koja je tajna njegove dugovječnosti te zašto iz godine u godinu okuplja sve veći broj natjecatelja.

Svim sudionicima želimo puno uspjeha i mirno more!

Organizator 113. Plivačkoga maratona Šilo-Crikvenica je Turistička zajednica Grada Crikvenice.

Suorganizatori: VIO Žrnovnica Crikvenica – Vinodol, PŠRD “Arbun” Crikvenica, ŠRK “Oslić” Selce, ŠRD “Lovrata” Dramalj, ŠRD “Tunera” Jadranovo, ŠRK “Čikavica” Šilo, Jedriličarsko društvo “Val”, Jedriličarski klub „Jadro“ Selce, KPA “Crikvenica”, Vaterpolo klub „Crikvenica“.
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, TZ Kvarnera, ACI CRO CUP RACE, Županijska lučka uprava Crikvenica, Lučka kapetanija ispostava Crikvenica, Županijska lučka uprava Krk, „Jadran“ d.d., “Eko-Murvica” d.o.