PLENKOVIĆ U OPATIJI POVODOM DANA POMORACA: OLAKŠICE POMORCIMA

7. prosinca 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

premijer-PlenkovicOPATIJA – Premijer Vlade RH Andrej Plenković nalazi se u posjeti Opatiji, u povodu obilježavanja Dana pomoraca, u sklopu čega resorno Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture organizira trodnevnu proslavu u Rijeci i Opatiji.

Dani hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe održavaju od 5. do 7. prosinca 2017. godine u Rijeci i Opatiji.

Uoči otvorenja Konferencija o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi koja se odvija danas u Opatiji, premijera Plenkovića jutros je dočekao i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, grada domaćina, zatim primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, u društvu ministara u aktualnoj Plenkovićevoj Vladi – Garija Cappellija (turizam), Olega Butkovića (pomorstvo, promet i infrastruktura) i Nine Obuljen Koržinek (kultura). Bila je to prilika i za zajednički radni sastanak premijera i ministara sa primorsko-goranskim županom i gradonačelnikom Opatije.

Dan pomoraca koji se svake godine tradicionalno obilježava na blagdan Svetog Nikole, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ove je godine odlučilo obilježiti trodnevnim događanjem, kako bi ukazalo na važnost pomorstva, kao nezaobilazne grane hrvatskog gospodarstva, navodi se u priopćenju na web stranicama Ministarstva pomorstva.

Stoga je, po prvi puta, organizirano trodnevno događanje, a na kojem se, uz tradicionalnu dodjelu priznanja za izniman doprinos pojedincima i organizacijama te prisjećanja na sve stradale i nestale pomorce, 6. prosinca organizira i Konferencija o pomorstvu i unutarnjoj plovidbi u Opatiji na kojoj će biti predstavljena vizija razvoja i značaja hrvatskog pomorstva i unutarnje plovidbe.

Podsjetimo, jučer, 5. prosinca, u sklopu ovih zbivanja obilježen je još jedan značajan događaj – 70. godina postojanja nacionalnog brodara Jadrolinije te dodijeljene stipendije onima koji pomorstvo tek biraju za svoj životni put, đacima i studentima.