PIJANI I MALOLJETNI VOZAČI – PROTEKLIH DANA NA KVARNERU

7. siječnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

policijaKVARNER – Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je pet prometnih nesreća od kojih je jedna bila s lakše ozlijeđenom osobom. Kada su u pitanju prekršaji u prometu izdvajamo nekoliko evidentiranih, a odnose se na vožnju pod utjecajem alkohola.

Policija je u središtu Rijeke u Strossmayerovoj ulici zatekla 59-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom Audi pri koncentraciji alkohola od 1,88 g/kg. Osim toga, utvrđeno je da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, a nije regulirao ni boravište na području Rijeke. Kako ne bi nastavio vožnju u alkoholiziranom stanju, zadržan je u službenim prostorijama policije.

U isto vrijeme u ulici Franje Čandeka u Rijeci zatečen je i 41-godišnjak u osobnom vozilu marke Opel s koncentracijom alkohola 1.14 g/kg. Vozilom je upravljao iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom stoga je zbog počinjenih prekršaja isključen iz prometa.

Crikvenička policija je pak na području Novog Vinodolskog zatekla 19-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom marke Opel Corsa bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije, a u vožnji nije koristio sigurnosni pojas. U Crikvenici je zatečen i vozač osobnog vozila marke BMW, 43-godišnji slovenski državljanin, koji je vozilom upravljao s koncentracijom alkohola u organizmu od 0,53 g/kg.

Svi počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, odnosno, prema Zakonu o osobnoj iskaznici i Zakonu o prebivalištu.Apeliramo na vozače da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića i pozivamo na poštivanje prometnih propisa u cilju smanjenja broja nesreća te veće sigurnosti svih sudionika u prometu.