PIJAN VOZI PO JADRANOVU

31. ožujka 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

policija pijani prometJADRANOVO – Zbog vožnje pri koncentraciji alkohola od 2,14 g/kg, crikvenička policija je 37-godišnjaka sankcionirala prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama

 Prošlog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 22 prometne nesreće u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 175.500 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan strani državljanin, kao i tri alkoholizirana vozača.

Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 148 vozača, od kojih je kod njih devet utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Od alkoholiziranih vozača sedam ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, dok su dva u dobi između 25. i 35. godine života.
 
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,14 g/kg izmjerena je 37-godišnjem vozaču osobnog vozila. Policija ga je zatekla u Jadranovu oko 15.30 sati dok je pod utjecajem alkohola upravljao vozilom marke Fiat, riječkih registarskih oznaka.
 
Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, priveden je u službene policijske prostorije te sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.