Peto godišnje doba u Rijeci završilo Virtualnim Riječkim karnevalom

15. veljače 2021. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Održavanjem Virtualnog Riječkog karnevala 2021. završilo je peto godišnje doba u prilagođenom, virtualnom izdanju.

Virtualni Riječki karneval i ove godine okupio je brojne karnevaliste i grupe koji su se predstavili i virtualno prošetali Korzom i našim ekranima. 72 karnevalske grupe nakon tradicionalnog početka točno u podne „prošetali“ su se nakon Meštra Tonija, Kraljice Riječkog karnevala 2020./2021. Dore Pilepić, Prvih riječkih mažoretkinja i Gradske glazbe Trsat. I sve to još popraćeno retrospektivom gostovanja inozemnih karnevalskih grupa koje su nas u proteklih 38 karnevala i brojne druge popratne manifestacije u velikom broju posjećivali.

Meštar Toni gradonačelniku Obersnelu vratio ključeve grada i najavio odlazak u mirovinu

„U duhu krilatice ‘Budi što želiš’ očito se ovogodišnji  Riječki karneval odlučio maškarati u – online Karneval. U svakom slučaju, drago mi je da se Riječki karneval održava u inat pandemiji i svim ograničenjima koje nam je nametnula. Zahvaljujem svim maškaranim grupama koje su se uključile u ovaj online karneval podržavajući želju da se ova tradicija ne prekine ni pod koju cijenu. Nadam se da ćemo s ovogodišnjim paljenjem Pusta otjerati barem dio onog lošeg koje nas je pratilo u ovih godinu dana  i vjerujem da ćemo već sljedeće godine svi opet biti na Korzu, na našem pravom, velikom Riječkom karnevalu,“ kazao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Ovogodišnji Virtualni Riječki karneval poseban je jer se usprkos svim izazovima koji su se pojavili ispred karnevalista, zajedničkim snagama i trudom svih uključenih održan je Riječki karneval i dokazao da se višestoljetna tradicija karnevala nastavlja.

Na Gatu Karoline Riječke u organizaciji karnevalske grupe Pom-F-Ri na moru je zapaljen pust

„Izuzetno nam je drago i ponosni smo da su 72 karnevalske grupe i ove godine uz Riječki karneval i da su time potvrdile da se ovaj najveći TOP događaj hrvatskog turizma usprkos svim izazovima i ove godine održava i time se nastavlja višestoljetna tradicija. Riječki karneval u svim godinama i sa svim izazovima koje je imao, izrastao je u ovaj prepoznatljivi brend Rijeke i Hrvatske. Vidimo se 2022. godine na Korzu na Dječjoj karnevalskoj povorci i Međunarodnoj karnevalskoj povorci,“ riječi su Petra Škarpe, direktora Turističke zajednice grada Rijeke.

Tradicionalno nakon virtualne povorke, na Gatu Karoline Riječke u organizaciji karnevalske grupe Pom-F-Ri, na moru je zapaljen pust  i time završio Virtualni Riječki karneval 2021. Snimku Virtualnog Riječkog karnevala 2021. moći će se ponovno pogledati već slijedećeg vikenda na Kanalu Ri.

„Vidimo se na Korzu 27. 2. 2022. godine!“ poručuju iz Turističke zajednice grada Rijeke, a do onda ovogodišnji Virtualni Riječki karneval pogledajte na YouTube kanalu Kanala Ri.