OVOG TJEDNA 10 PREKRŠAJA NA MORU

5. srpnja 2018. | Kategorija: Hrvatska

policija pomorskaKVARNER – Tijekom ljeta policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka kontinuirano poduzimaju mjere i radnje radi što veće sigurnosti prometa na moru te sprječavanja mogućih nesreća, stradavanja kupača i ronioca.

Tako su ovog tjedna zabilježili deset prekršaja na moru, od kojih je najveći broj prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. U ovom prekršaju u akvatoriju otoka Lošinja, Raba i Cresa zatečena su četiri državljana Njemačke i dva državljanina Italije.

Osim nedozvoljenog glisiranja zabilježili su i nekoliko drugih prekršaja. U upravljanju plovilom jet ski, bez valjanog uvjerenja o osposobljenosti za upravljanje ovom vrstom plovila u rapskom su akvatoriju zatečeni državljani Njemačke i Ukrajine, a u jednoj od uvala otoka Raba zatečen je državljanin Njemačke koji je upravljao plovilom za kojeg nije obavio redoviti pregled. Jučer je na području otoka Lošinja zatečen državljanin Ukrajine, koji je nedozvoljeno usidrio plovilo na plovnom putu čime je ugrozio sigurnost prometa na moru.