Osumnjičen za zlouporabu droga na području Kantride

31. siječnja 2022. | Kategorija: Hrvatska

drogaRIJEKA – Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s nadležnim policijskim postajama proveli su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

Po nalogu suca istrage Županijskog suda u Rijeci na području Kantride provedena je pretraga doma i drugih prostorija osumnjičenoga. Pretragom je pronađeno i oduzeto više grama amfetamina, više od 350  različitih tableta s popisa drogadigitalna vaga i drugi predmeti koji se dovode u vezu s ovom vrstom kaznenih djela.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 34-godišnjak pronađenu i oduzetu drogu posjedovao u namjeri daljnje prodaje, a isto tako sumnjiči se da je navedene tablete  (koje se koriste i kao terapija), prodavao drugim osobama te im omogućavao korištenje droga, kako u svom domu tako i u još jednom svom objektu.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela  neovlaštena proizvodnja i promet drogama i omogućavanje trošenja droga, protiv 34-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija će i nadalje, stalnim praćenjem stanja na terenu te poduzimanjem  odgovarajućih mjera i radnji, kako preventivno tako i represivno djelovati na suzbijanju počinjenja različitih vrsta kažnjivih radnji, pa tako i onih iz  domene kriminaliteta droga.

Tako je i sinoć, 27. siječnja na području Novog Vinodolskog crikvenička policija u prometu zaustavila 27-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom. Postupanjem policije utvrđeno je da neovlašteno posjeduje nekoliko grama marihuane, ali i da vozilom upravlja prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita.
Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama 27-godišnjak će biti prekršajno prijavljen.