OSTAVIO VODU DA TEČE KAKO BI OŠTETIO PROSTORIJE ZDRAVSTVENE USTANOVE

22. siječnja 2019. | Kategorija: Hrvatska

policijaKVARNER – Policijski službenici I i II policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela.

Sumnjiči se da je tijekom mjeseca svibnja prošle 2018. godine provalio u ljekarnu zdravstvene ustanove u središtu Rijeke iz čijih je ureda otuđio monitor računala i mobitel. Tom prilikom je i otvorio slavine u sanitarnim prostorijama te ostavio vodu da teče bez nadzora koja je oštetila nekoliko prostorija zdravstvene ustanove. Materijalna šteta se cijeni na više desetaka tisuća kuna. Time je počinio kaznena djela teške krađe provaljivanjem i oštećenje tuđe stvari.

Ostavio vodu da teče bez nadzora koja je oštetila nekoliko prostorija zdravstvene ustanove. 

Osim toga sumnjiči se da je u siječnju ove godine iz druge javne ustanove u Rijeci otuđio prijenosno računalo i druge predmete te tom krađom počinio materijalnu štetu u vrijednosti najmanje dvije tisuće kuna. Policija ga sumnjiči i za počinjenje prijetnje upućene ovog mjeseca djelatniku benzinske postaje na području Rijeke.

Po završetku istraživanja, poradi sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje, oštećenje tuđe stvari, teške krađe, kao i krađe, 41-godišnji osumnjičenik je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku.