Osma nagrada promotivnom filmu „Rijeka – i miss you“

3. studenoga 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Promotivni film Turističke zajednice grada Rijeke i produkcijske kuće Balduči film „Rijeka – I miss you“ nastavio je svoj pobjednički niz i osvojio osmu nagradu na poznatom filmskom natjecanju IFA Istanbul Film Awards i to u kategoriji Najbolji kratki film u kategoriji putovanja.

IFA Istanbul Film Awards je natjecanje filmova u raznim kategorijama koje se organizira svaki mjesec, a mjesečni pobjednici u svojim kategorijama su kandidirani za sudjelovanje na prestižnom Golden Star Awards (The Best of The Best) filmskom festivalu. Slijedeći festival na kojem je naš promotivni film ovom nagradom kandidiran će se održati u ožujku 2021. godine u Istanbulu.
Promotivni film „Rijeka – I miss you“ snimljen je u produkciji Balduči Filma iz Zagreba i Turističke zajednice grada Rijeke uz producenticu i scenaristicu Spomenku Saraga te redatelja Hervea Tirmarchea kao i snimatelja/montažera Jalil Armija. Produkcijska kuća Balduči film specijalizirana je za snimanje turističkih filmova te su do sada brojni filmovi iz njihove produkcije osvojili prestižne nagrade diljem svijeta.

IFA nagradaPromotivnim filmom „I Miss You“ Rijeka se predstavlja kao cjelogodišnja turistička i city-break destinacija. Kada je film sniman i kada je izabrana glazbena podloga „I Miss You“, nije se moglo niti naslutiti kako će taj naslov u današnje vrijeme krizne situacije uzrokovane pandemijom zapravo biti pravi slogan trenutne turističke situacije te se kao takav i koristi u trenutnim kampanjama koje provodimo.

Promotivnom filmu Turističke zajednice grada Rijeke ovo je već osma nagrada. Rijeka – I miss you osvojio je ove godine nagradu / drugo mjesto na 20-tom jubilarnom filmskom festivalu “The Golden City Gate” u Berlinu u velikoj konkurenciji kandidiranih i to u kategoriji City International / Međunarodni gradovi. Također drugo mjesto odnosno srebrnu medalju film je osvojio i na New York Film Festivalu – Film & TV Awards u kategoriji Corporate image – Public Relations & Social Engagement. Drugo mjesto osvojio je i na američkom festivalu 41. The Telly Awards u kategoriji Branded Content: Travel/Tourism. Četvrta nagrada je osvojeno posebno priznanje žiria na poznatom Međunarodnom festivalu turističkih filmova Tourfilm Riga. Na Međunarodnom festivalu turističkih filmova ZAGREB TURFILM FESTIVAL promotivni film osvojio je dva prva mjesta i to u kategorijama za najbolju međunarodnu turističku destinaciju-grad i u kategoriji hrvatskih turističkih filmova za turističku destinaciju – grad. Na Međunarodnom festivalu turističkog filma ART&TUR u Portu nagradu u kategoriji za najbolji originalni soundtrack.

Promotivni film Rijeka – I miss you možete pogledati i proslijediti sa youtube poveznice .