ŽENE SDP-a OSUDILE OBERSNELA: TO ŠTO RADI UŽASAVA

13. srpnja 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
SDP

Opet neki lom u SDP-u?

RIJEKA – Tijekom sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke, među brojnim suvislim i još više nesuvislim rečenim stvarima desio se i verbalni okršaj između gradonačelnika Vojka Obersnela (SDP) i vijećnice HDZ-a Ivone Milinović. Kako bi cijela slika bila jasna Milinović je tijekom sjednice, na kojoj se satima doslovno galamilo svih prema svima, više puta replicirala Obersnelu. U jednom se trenu između njih stvorio verbalni okršaj u kojemu Milinović nije ostala dužna Obersnelu. U cijeloj toj galami Obersnel je rekao: “Dajte se koncentrirajte ili ste opet na visokim štiklama pa to utječe na vaše raspravljanje?”

Forum žena SDP-a, posve zanemarujući kontekst i sve ranije rečeno na račun Obersnela, zaključile su da je takvo ponašanje Obersnela strašno i prozvale su ga za nasilnički i seksistički verbalni napad. Tako su žene SDP-a stale u obranu druge žene a protiv svojeg gradonačelnika i za Novi list navele:

“Saznavši iz medija za incident koji se dogodio u riječkom Gradskom vijeću, prema kojem je gradonačelnik Rijeke neprimjereno reagirao na vijećnicu oporbene stranke, Ivonu Milinović, Socijaldemokratski forum žena ističe kako osuđuje svaku vrstu napada, verbalne agresije i obezvrijeđivanja žena, bez obzira s koje strane političkog spektra dolazilo”, navode u svojem reagiranju.

“Svijet i Hrvatska su se već puno puta osvjedočili koliko su političarke izložene seksističkim komentarima, napadima, pa sve do najekstremnijih i najstrašnijih slučajeva njihova ubojstva. Takva ponašanja, osim što užasavaju, šalju svima i poruku da ženama u politici nije mjesto. Stoga Forum žena naglašava kolegama, političarima i dužnosnicima da je pristojna komunikacija prema ženama i muškarcima jednako bitna kao i pošten, korektan i marljiv rad”, navode a prenosi Novi list gdje je moguće vidjeti cijelo njihovo reagiranje.

(kv)