OPET ISTO – TO JE POSTAO DAN GRADA RIJEKE, UMIROVLJENICI DOŠLI PO BESPLATNU HRANU

16. lipnja 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Ovogodišnja podijela besplatne hrane - umirovljenici u redu

Ovogodišnja podijela besplatne hrane – umirovljenici u redu

RIJEKA – Povodom blagdana sv. Vida, Grad Rijeka održava tradicionalnu Gastrofeštu na Korzu. U 11 sati na Korzu započela je velika Gastrofešta na kojoj je građanima podijeljeno oko 2000 porcija liganja na mornarski s palentom i 1500 porcija štrudle od trešanja. Za ovu manifestaciju pripremljeno je 300 kg liganja, 100 litara maslinovog ulja, 100 kg palente te 60 kg trešanja. Također, u isto vrijeme započeo je koncert klape Nevera ispred zgrade Gradske vijećnice.

Ono što se i ovog puta moglo uočiti su (gotovo isključivo) umirovljenici u redu, koji su došli po porciju besplatne hrane. Iznova se uočilo da mnogi od njih nisu obraćali suviše pažnje na govore političara (građanima su se bili pridružili zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat), već su pitali mogu li dobiti porciju više za ponijeti kući.

Ostali mediji o tome ne pričaju, već prenose “vrle riječi političara”, ali neće prenijeti trenutak kada su dva umirovljenika negodovala jer su oni prije njih dobili nešto veći komad štrudle. “Ne sjećam se kad sam zadnji put jeo štrudlu. Nije u redu da su naše manje”, govorili su. To je prava slika Rijeke i prava slika Dana Grada Rijeke! Istovremeno, Filipović i Poropat su se držali na sigurnoj udaljenosati okruženi u sigurnosti svojih nekoliko simpatizera koji su im tepali kako je u Rijeci sve divno.
(kv)

Prošlogodišnja podijela besplatne hrane (arhiva)

Prošlogodišnja podijela besplatne hrane (arhiva)