Opet dozvoljeno korištenje dječjih i otvorenih sportskih igrališta, prestala mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama

4. svibnja 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Zabrana korištenja dječjih igrališta tijekom epidemije koronavirusaRIJEKA – Odlukom Stožera civilne zaštite RH, od danas je dozvoljeno korištenje dječjih i otvorenih sportskih igrališta te je obustavljena mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima.

Protuepidemijske mjere su obustavljene u skladu s odlukom Vlade Republike Hrvatske o postupnom popuštanju mjera sprječavanja zaraze koronavirusom.

Iako je obustavljena mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može zadržavati veći broj ljudi, poput trgova, riva ili parkova, podsjećamo da je još uvijek na snazi stroga mjera socijalnog distanciranja. Ta mjera nalaže izbjegavanje bliskog kontakta u razmaku od najmanje dva metra u zatvorenom prostoru i jednog metra u otvorenom prostoru.

Također, od danas je omogućeno kretanje bez propusnica unutar cijele Primorsko-goranske županije. E-Propusnica je potrebna samo za odlazak na područje druge županije. Prema najnovijoj uputi Stožera civilne zaštite RH, odlazak na nekretninu u vlasništvu smatra vitalnim obiteljskim razlogom, odnosno opravdanim razlogom za izdavanje e-Propusnice.

U KBC-u Rijeka su započele pripreme za normalizaciju rada, no pacijenti su zamoljeni da se i dalje pridržavaju posebnih uputa.

U sklopu popuštanja mjera sprječavanja zaraze koronavirusom, od danas je dozvoljen rad uslužnih djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima (primjerice: frizeri, kozmetičari, brijači, pedikeri).

Unatoč postepenom popuštanju mjera, pridržavanje protuepidemijskih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.