OPATIJSKO GRADSKO VIJEĆE – ANONIMNA PRIJAVA NA IZGRADNJU DJEČJEG VRTIĆA

2. ožujka 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Zgrada Grada Opatije

Zgrada Grada Opatije

OPATIJA – Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Opatije gradonačelnik Ivo Dujmić je naveo kako je stigla anonimna prijava na izgradnju dječjeg vrtića. “Stalno podmeću i stalno netko šalje prijave. Ali sve je to pucanj u prazno jer je sve čisto. Nisam ni dosad dobio ispriku za sve što su me dosad optuživali, a sve se pokazalo netočnim.”

Zaiskrilo između Brnečića i Kirigina

Vijećnik Brnečić upitao je odakle sredstva za sportski savez o kojima je nedavno govorio Kirigin. Točnije, je li 135.000 kuna izvučeno iz sredstava za klubove? Gradonačelnik Dujmić je naveo da sportski savez odlučuje o sredstvima i većina vijećnika je nedavno prenamjenila dio sredstva za “posebne” klubove. Zatim je vijećnik Kirigin odgovorio Brnečiću da ovaj ne zna za što je sam glasao. Brnečić mu je tada dobacio neka obrazloži tih 135.000 kuna. “Obrazloži ih. Ne može se nešto izjaviti i nikome ništa”, govorio je Brnečić. Predsjednik vijeća je tada prekinuo raspravu.

Neki vlasnici pasa rade probleme

Vijećnik Pošćić otvorio je pitanje neurednih parkovnih površina, napose na park Margarita gdje brojni vlasnici pasa vode svoje ljubimce na obavljanje nužde. “Nije samo to problem”, dodao je gradonačelnik. “Na internetu imate lijepi video uradak o dječjoj plaži Tomaševac, na kojemu se vidi 10-tak ljudi sa psima.  Po dječjoj plaži. Što vam reći? Pobrinuli smo se za vrećice za pse. Pobrinuli smo se za zabrane pasa na dječjim plažama. Ali očito nije dovoljno. Nedostaje edukacije. Stoga pozivam komunalno redarstvo neka paze na to. Ako treba i pisanjem globa.”

(kv)