Opatijska policija privela dvojicu zbog droge

11. siječnja 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

marihuana drogaOPATIJA – Policijski službenici Policijske postaje Opatija proveli su kriminalistička istraživanja nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 35 i 48 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga.

Tijekom kriminalističkog istraživanja provedene su i pretrage prostora koji navedene osobe koriste. U stanu 35-godišnjaka policija je pronašla instalirani šator sa svjetiljkom, ventilatorima i drugom opremom za kontrolirani uzgoj indijske konoplje. Policijski službenici su u njegovom stanu također pronašli i oduzeli pet stabljika indijske konoplje visine od 42 do 92 cm, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, 130 g marihuane, 2,8 g gljive psilocibin, novac i druge predmete koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela. U stanu 48-godišnjaka pronađena je digitalna vaga i četiri paketića s marihuanom ukupne težine 9,8 grama namijenjeni daljnjoj prodaji.

Osim za više kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, dvojica hrvatskih državljana sumnjiče se i za počinjenje više kaznenih djela omogućavanje trošenja droga za što se prijavljuju mjerodavnom državnom odvjetništvu. Obojica su uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku.