OPATIJA – ZAPALIO SE SUPER-LUKSUZAN HOTEL BEVANDA

18. svibnja 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Zapalio se hotel Bevanda u Opatiji

Zapalio se hotel Bevanda u Opatiji

OPATIJA – Danas oko 12:15 sati, iznad prestižnog i luksuznog hotela Bevanda u Opatiji, u sklopu kojega se nalazi i poznati restoran Bevanda, pojavio se gusti crni dim. Dim je nekontrolirano izlazio iz kuhinjskog ispuha, a zatim iz dijela gdje se nalaze sobe. Uskoro je dim počeo izlaziti iz svih dijelova hotela i restorana.

Pogledajte VIDEO i FOTO.

Kako se doznaje požar je isprva zahvatio kuhinju i zatim se proširio po dijelovima hotela. Ali brzom intervencijom vatrogasaca iz Javne vatrogasne postrojbe Opatija, koji su stigli s čak tri vozila, stavljen je pod kontrolu i ugašen.

Blokirane sobe

Po informacijama koje smo doznali na terenu dio stropa u sobama i u restoranu počeo je otpadati i nakon dolaska vatrogasaca hotel je evakuiran u kojemu je nekoliko soba s električnim bravama – zbog isključenja elektronike u cijelom hotelu – ostalo blokirano. Nakon provaljivanja u sobe ustanovljeno je da u njima nema osoba. Osim nekoliko osoba koje su udahnule dim nitko srećom nije ozlijeđen. Materijalna šteta je značajna.

Na sat vremena zatvorili poznato Lungomare

Zanimljivo je da je dio gostiju ostao mirno sjediti i promatrati vatrogasce koji su u akciji trčali terasom. Vatrogasci su zatim udaljili “hrabre goste” i zatvorile lokaciju. Kako se terasa hotela nalazi uz samo more i dijelom uz nju prolazi poznata opatijska obalna šetnica Lungomare i ona je oko sat vremena bila zatvorena.

(kv)