OPATIJA – ZAMJENIK GRADONAČELNIKA SE ODREKAO GODIŠNJE PLAĆE U KORIST SREDNJOŠKOLACA

28. ožujka 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
foto by: Smiljan Prpić

Vladimir Brnečić, Zorica Sergo, Andreja Rudanić, Vlado Vošlajer / foto by: Smiljan Prpić

OPATIJA – “Grad Opatija isplatio je prošli tjedan na račun 1.346 umirovljenika Uskrsnicu od 500 kn svakom opatijskom umirovljeniku koji ima mirovinu manju od 3.000 kn bez ikakovog drugog cenzusa. To je još jedna socijalna mjera u nizu koje smo obećali i ostvarili u zadnjih 8 mjeseci”, naveli su na nedavnoj tiskovnoj konferenciji članovi Nezavisne liste Ive Dujmća u Opatiji.

Serija pogodnosti za građane

“Za bolji i kvalitetniji život u Opatiji obećali smo i ostvarili veći dio našeg izbornog programa:  za prvo dijete se plaća vrtić a za drugo i svako sljedeće je besplatan poticaji za zapošljavanje; jednokratni poticaj od 10.000 kn i 12 mjeseci poticaja do najviše 2.500 kn trgovačkim društvima i obrtima kod zaposlenja osoba s prebivalištem sa područja Opatije; poticaji za zapošljavanje osobe mlađe od 30 godina; jednokratno 11.000 kn i 12 mjesečnih poticaja do najviše 3.000 kn te za zapošljavanje osoba s invaliditetom jednokratni poticaj 15.000 kn i 12 mjesečnih poticaja do najviše 4.000 kn; poticaji za početak poslovanja; 10.000 kn jednokratno i 12 mjesečnih poticaja od 2.000 kn novoosnovanim trgovačkim društvnima i obrtima; poticaji za otvaranje OPG-a jednokratno 6.000 kn i 12 mjesečnih poticaja od najviše 1.000 kn; poticaji za obavljanje djelatnosti u zaleđu za mikro i male poduzetnike; 12 mjesečnih poticaja za subvenciju troškova korištenja prostora (zakupnine i komunalne naknade) do maksimalno 2.000 kn mjesečno; poticaj za svako novorođeno dijete 10.000 kn i svako sljedeće 5.000 kn više; besplatni udžbenici za osnovnoškolce i 750 kn pomoći u nabavci knjiga za srednjoškolce”, nabrajali su Vladimir Brnečić, Vlado Vošlajer, Andreja Rudanić i Zorica Sergo.

ucenici-skola-0502Treba napomenuti da se je zamjenik gradonačelnika Emil Priskić samovoljno odrekao svoje jednogodišnje plaće te tako osigurao dostatna sredstva za isplatu poticaja za srednjoškolce. To se gotovo i nije spominjalo u medijima, ali takav primjer je za svaku pohvalu.

No posebno je odjeknula informacija da se je zamjenik gradonačelnika Emil Priskić samovoljno odrekao svoje jednogodišnje plaće te tako osigurao dostatna sredstva za isplatu tog poticaja. “To se gotovo i nije spominjalo u medijima, ali takav primjer je za svaku pohvalu”, zaključili su.

(kv)