OPATIJA UVODI MJERE NEODRŽAVANJA JAVNIH OKUPLJANJA DO 1. TRAVNJA

11. ožujka 2020. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Opatija

Opatija

OPATIJA – Gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, u dogovoru s čelnim ljudima Festivala Opatija i tvrtke Opatija 21 donio je preporuku o neodržavanju bilo kakvih javnih manifestacija (kulturnih, društvenih, sportskih) u prostoru Sportske dvorane Marino Cvetković te u Centru Gervais i ostalim prostorima kojima upravlja Festival Opatija (Umjetnički paviljon Juraj Šporer, Švicarska kuća, MOHO centar) do 1. travnja 2020.

Isto tako, gradonačelnik je preporučio osnovnoj i srednjim školama na području Grada Opatije kao i Sportskom savezu grada Opatije da obustave odnosno ne održavaju sportske treninge te sportska događanja na kojima bi se okupio veći broj sportaša i gledatelja, a koji su planirani u navedenom razdoblju, dakle do kraja mjeseca ožujka.

“Sukladno situaciji vezanoj uz korona virus (COVID-19, SARS-CoV-2), preporuci Grada Opatija o neodržavanju javnih manifestacija i sukladno preventivnim mjerama prema publici, izvođačima i djelatnicima sva planirana događanja od 12. ožujka 2020. do 1. travnja 2020. u prostorima centra Gervais, Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, Moho centra i Švicarske kuće se odgađaju. Novi datumi bit će naknadno objavljeni. Ulaznice će vrijediti za naknadni datum ili se povrat novca kupljenih ulaznica može ostvariti na mjestima gdje su ulaznice kupljenje. Festival Opatija poduzeo je sve preventivne mjere savjetovane od Civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva te ostali programi nakon 1. travnja 2020. odvijaju se po planu”, naveo je Ernie Gigante Dešković ravnatelj Festivala Opatija.