OPATIJA – U GERVAISU ODRŽAN 12. DJEČJI DAN

5. svibnja 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

happy-kids1OPATIJA – Opatijski mališani 4. svibnja su dvanaestu godinu zaredom obilježili Opatijski dječji dan, a ove je godine program održan u novom Kulturno-turističkom centru „Gervais“.
Stotine osnovnoškolaca i vrtićara okupilo se u velikoj dvorani „Gervaisa“, gdje su ih pozdravili gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić i dječja gradonačelnica Petra Deranja.

U programu koji je vodila Antonia Škorić plesnim i glazbenim točkama predstavili su se mališani iz Dječjeg vrtića Opatija, Mažoretkinje Grada Opatije, učenik Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Dominik Brnčić izvedbom na harmonici i učenica Glazbene škole „Mirković“ Natali Ružić. Nakon svečanog otvorenja Dječjeg dana prikazan je film „Ljepotica i zvijer“, a nakon prigodne zakuske mališani su zabavu nastavili uz DJ Lucu Montecchija na Disco partyju u klupskim prostorijama „Gervaisa“.

U poslijepodnevnim satima u Dječjem vrtiću Opatija održani su Dani otvorenih vrata, gdje su mališani i roditelji sudjelovali u sportskim takmičarskim igrama te raznovrsnim radionicama, poput likovne radionice, izrezivanja kartona, oslikavanja kukaca od papira, igrama kredom, izrade zmajeva i drugih.
Ove godine na Dječji dan je i Osnovna škola „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija obilježila Dan škole bogatim programom u „Gervaisu“ u kojem su sudjelovali zbor, lutkari, glazbeno-scenske skupine, produženi boravak, radionica RiRock i Star(i) Band uz posebne gošće Duška Jeličića Duleta, Zdravka Tomića, Luku Totara, Nikolu Jovanovića i RiSdance.