OPATIJA – SVIJET METALNIH SKULPTURA U GERVAISU

29. svibnja 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

gervais opatijaOPATIJA – Otvaranje izložbe „Svijet metalnih skulptura“ Siniše Vugreka održati će se  1. lipnja u 18 sati Maloj dvorani centra Gervais (ul. Nikole Tesle 5, Opatija).

 Siniša Vugrek svestrani je kipar osebujnog stila i jedan od najinteresantnijih umjetnika koji su se posljednjih godina pojavili u Hrvatskoj. Njegove kreacije su stvorene interakcijom metala, stroja, glazbe i inovacija koje svojim atraktivnim izgledom intrigiraju i oduševljavaju publiku.

Školovao se u Varaždinu, gdje i danas živi i radi. Aktivno se bavio glazbom, a već 20 godina izrađuje umjetnine od metala. 
2018. godine osvojio je Srebrnu plaketu za novi koncept bicikla, izlagao je u Trakošćanu i Varaždinu, a ovo mu je prva izložba u Opatiji. Član je udruge likovnih umjetnika iz Čakovca.

 Za izložbu u Opatiji Vugrek je odabrao više od 40 skulptura koje su nastale u desetljeću stvaranja. Izložbu je moguće razgledati do 10. kolovoza tijekom radnog vremena centra Gervais, subotom i nedjeljom tijekom ljetne sezone, a grupe mogu pozivom na broj Festivala Opatija (051 27 13 77) dogovoriti vrijeme posjete.