OPATIJA – STIŽE NOVI INVESTITOR PROJEKTA KUK?

3. veljače 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Zgrada Grada Opatije

Zgrada Grada Opatije

OPATIJA – Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić održao je dva radna sastanak. Prvi je bio  s predstavnicima potencijalnih novih kupaca tzv. projekta Kuk, koji je planiran za realizaciju na lokaciji ispod rotora na Kuku. Ovaj projekt trenutno stoji i cilj je gradonačelnika da u Opatiju stigne ova investicija koja može mnogo značiti za Opatiju.

“Kako je dosadašnji investitor projekta Kuk zastao u daljnjoj provedbi projekta, pojavio se interes drugih kupaca koji su voljni preuzeti taj projekt i nastaviti s njegovom realizacijom. No, prije donošenja konačne odluke željeli su dobiti sve relevantne informacije vezane uz bitne uvjete i prostorno plansku dokumentaciju Grada Opatije”, rečeno je.

Drugi sastanak je bio s predstavnicima OHM Group, novim vlasnicima triju hotela na području Opatije – Bristol, Astoria i Opatija. Cilj ovog sastanka je upoznavanje novih vlasnika s potencijalima koje Opatija ima – napose u vidu kadrova u turizmu među stanovnicima Opatije – koji mogu svoje zaposlenje naći u opatijskim hotelima.

“Svrha ovog radnog sastanka, kojeg je zatražio gradonačelnik, bilo je upoznavanje gradske vlasti sa budućim poslovnim i razvojnim planovima novih vlasnika tri opatijska hotela, te planiranim smjerovima razvoja destinacije. Ujedno, predstavnici OHM Group interesirali su se oko mogućnosti za pronalaženje stručnih kadrova u hotelijerstvu, pa ih je gradonačelnik Dujmić upoznao s informacijom da u Opatiji djeluju srednja Ugostiteljska škola i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu koji su rasadnici novih, mladih, ali i vrlo kvalitetnih kadrova koje provjereno produciraju niz godina”, rečeno je iz Grada. (kv)