OPATIJA SE PREZENTIRALA U AUSTRIJI U NAJBOLJEM SVJETLU

24. ožujka 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

villa Angiolina OpatijaOPATIJA / BAD ISCHEL – Opatija se prezentirala u austrijskom partnerskom gradu Bad Ischlu sa izložbom fotografija o opatijskim parkovnim površinama autora Vasje Pinzovskog.

Brojni gosti dolaze iz Austrije u Opatiju i mudro je stalno gajiti dobre odnose koji uvijek imaju turističku i gospodarsku dimenziju od koje Opatija ima velike koristi.

Fotografije koje čine ovu izložbu dio su prezentacije koja je održana u Solinu u studenom prošle godine, na predstavljanju hrvatskih gradova za ”Međunarodni Zlatni Cvijet 2017”, kada je Opatija dobila nominacija za ovu titulu. Izložba nazvana „Die Gärten von Opatija“ je nastavak dobre suradnje, ali i promocija Opatije u regiji Salzkammergut.

Ovakvim +akcijama prezentiranja’ Opatija polako postaje jednom od najvažniji destinacija za Austrijance uopće.

Opatija postaje jednom od najvažnijih destinacija za Austrijance

Prilikom otvaranja izložbe, gradonačelnik Heide u uvodnom se obraćanju prisjetio povijesnih veza te početka suradnje s Opatijom pritom naglasivši da je u zadnjih sedam godina, od kada suradnja traje, veliki broj njegovih sugrađana boravio na Opatijskoj rivijeri. Gradonačelnik Dujmić predstavio je proces kandidature Opatije za Zlatni cvijet te je najavio neke od manifestacija koje posjetitelje u ovoj godini očekuju u Opatiji. Inače, domaćinima je natjecanje za Zlatni cvijet bilo izuzetno blisko, budući da je Grad Bad Ischl nositelj titule Zlatnog cvijeta za 2016. godinu. A Turistička zajednica Opatije je iskoristila priliku brojnim posjetiteljima prezentirati opatijsku ponudu. (kv)