KINESKI TURISTI, DOBRODOŠLI – OPATIJA SE PREZENTIRA I U KINI

29. kolovoza 2017. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

opatija kinaOPATIJA / KINA – Kina je veliko tržište koje je sve više prisutno u Europi, a osim proizvoda koji su već preplavili Europu sve je više i turista koji iz Kine dolaze na naš kontinent. To su prepoznali i predstavnici Opatije.
Delegacija Grada Opatije boravit će tjedan dana u Narodnoj Republici Kini, na poziv organizatora Investicijskog i trgovinskog sajma u gradu Changchunu (11th China-Northeast Asia Expo) koji se održava od 1. do 5. rujna, te na poziv čelnika provincije Jilin u čijem se glavnom gradu sajam održava. Provincija Jilin nalazi na samom sjeveroistoku Kine te broji oko 30 milijuna stanovnika.

Delegaciju predvode gradonačelnik Ivo Dujmić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Opatije dr. sc. Robert Kurelić. Cilj putovanja je prezentacija Opatije i njezine rivijere na sajmu, kao i iniciranje novih poslovnih veza na području gospodarstva i turizma, a gradonačelnik Dujmić obratit će se na forumu posvećenome međunarodnoj suradnji.

U sklopu otvaranja Hrvatskog izložbenog paviljona u Changchunu, u planu je potpisivanje inicijative o budućoj suradnji u području turizma i kulture između Opatije i prdstavnika lokalnih vlasti provincije.