OPATIJA – NOVI SUSTAV ODVOZA OTPADA IZAZIVA KAOS U CENTRU GRADA

24. studenoga 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Slike-smećaOPATIJA – Ono što je bilo nezamislivo, s novim sustavom odvoza otpada uveden od strane Komunalca, umjesto da se stanje poboljšalo ono je dovelo do stvaranja otoka smeća. Građani su zgroženi i nezadovoljni nakon što im je Komunalac uklonio spremnike za otpad, a nije osigurao nove. To je dovelo do nevjerojatne situacije da građani u strogom centru Opatije nemaju gdje odlagati otpad, već su prisiljeni bacati smeće na ulicu!

Sve je to navelo Grad Opatiju na reakciju. “Grad Opatija Trgovačkom je društvu KOMUNALAC d.o.o. izdao zabranu povlačenja spremnika za komunalni otpad s javnih površina u centru Opatije, sve dok se s korisnicima ne reguliraju odnosi te im se ne omogući zbrinjavanje otpada u novim spremnicima”, navodi se na službenim stranicama Grda Opatije.

“TD Komunalac je dobilo nalog da se pojedinačno obrati svim korisnicima usluga zbog reguliranja odnosa po pitanju zbrinjavanja komunalnog otpada. TD Komunalac će upute o načinu reguliranju odnosa postaviti i na lokacijama uz poluukopne spremnike i mjesta gdje je otpad nepropisno odložen na javnim površinama, a građani sve odgovore u vezi zaduživanja spremnika i korisničkih kartica za poluukopne spremnike mogu dobiti i na telefonski broj 505-225. Građane, još jednom, molimo da zaduže nove spremnike i korisničke kartice za poluukopne spremnike u što kraćem roku, budući da će i preostali spremnici za komunalni otpad u narednom vremenskom razdoblju biti izmješteni s javnih površina”, navodi se.

“S obzirom da je u posljednje vrijeme povećan broj zahtjeva građana za reguliranje odnosa s TD Komunalac, Grad Opatija zahvaljuje građanima koji su već preuzeli nove spremnike te korisničke kartice za poluukopne spremnike te regulirali svoje odnose i time dali doprinos pozitivnoj slici našeg grada”, zaključuje se. (kv)