OPATIJA – Najavljeni povoljniji uvjeti parkiranja tijekom ljeta

6. lipnja 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

parkingOPATIJA – Direktor tvrtke Opatija 21 Igor Štok, gradonačelnik Ivo Dujmić, predsjednik Gradskog vijeća Robert Kurelić i predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Opatija 21 Vladimir Brnečić najavili su na konferenciji za medije održanoj danas u Sportskoj dvorani Marino Cvetković nove povoljnije mogućnosti za korisnike usluga tvrtke Opatija 21 za ovu ljetnu sezonu, a to je kupnja „parking bona“ s popustom od 30 posto za period od 15. lipnja do 30. rujna, koji vrijedi u svim parkirnim zonama.

Naime, slijedom prigovora građana došlo je do potrebe mijenjanja općih uvjeta parkiranja, ali kako je procedura izmjene dugotrajna, sve političke opcije su se složile s prijedlogom direktora Štoka da se na ovaj način riješi gorući problem parkinga za ljetnu sezonu, a paralelno će se raditi na novim uvjetima, kako bi se izmjene u proceduru uputile najesen.

– Parking bon su korisnici već prepoznali, a njegova nabavka s popustom od 30 posto moguća je od 15. lipnja. Bon vrijedi na svim parkirnim površinama u Opatiji, a osim što korisnici ne moraju plaćati parking na aparatu te se ovim bonom onemogućuje dobivanje kazne, tj. dnevne karte, i troškovi SMS poruke se prebacuju na tvrtku Opatija 21, istaknuo je Štok naglasivši kako je uz zainteresiranost građana za parking bon evidentiran i veliki interes za preuzimanje „parking sat“ pločice za besplatnih sat vremena parkinga koju je do sada preuzelo preko 2.400 korisnika.

Podršku novoj mogućnosti, kao i radu tvrtke Opatija 21 pružio je i gradonačelnik Dujmić.

– Nakon što su na sjednici Gradskog vijeća usvojeni opći uvjeti, imali smo pritužbe građana te smo se potrudili što brže poboljšati sustav, a da ne moramo odmah krenuti s promjenom općih uvjeta, koja je složena i dugotrajna. Treba proteći neki vremenski period kako bismo sagledali kompletan problem parkinga i krenuli u izmjene. Zahvaljujem upravi Opatija 21 koja je brzo intervenirala i uvela ovaj „ljetni“ parking bon te na taj način otklonila dio problema na brz način, istaknuo je gradonačelnik Dujmić te naglasio kako se krajem godine očekuje izmjena zakona po kojoj će parkiranje prijeći u komunalnu djelatnost te će tada opće uvjete parkinga tvrtka donositi samostalno.

S ovom ljetnom „vatrogasnom“ mjerom složio se i predsjednik GV Kurelić.

– Poznato je da smo najavili izmjenu općih uvjeta parkinga temeljem nekoliko žarišnih točaka koje smo uočili, poput parkiranja na tržnici i ispred hotela Ambasador koje se koristi za pristup dječjoj plaži Tomaševac, ali i nezadovoljstva naših sugrađana cijenama parkiranja uopće. Sastavili smo prijedlog nužnih izmjena, međutim ta izmjena bi kroz Gradsko vijeće trajala više od 60 dana, pa smo prihvatili prijedlog direktora tvrtke Opatija 21 kao svojevrsnu „vatrogasnu“ mjeru koja će olakšati situaciju građanima u srcu ljetne sezone. U međuvremenu ćemo prijedlog uputiti na javno savjetovanje, a kako bi najesen mogao krenuti „u proceduru“, istaknuo je Kurelić.

Zadovoljstvo brzim kompromisom istaknuo je predsjednik NO Opatija 21 Brnečić koji je pohvalio rad tvrtke.

– Kratko je vrijeme prošlo od preuzimanja djelatnosti i tek će se za 6 do 8 mjeseci moći govoriti kako radimo i kakvi su rezultati, ali do sada, u ovom kratkom roku, djelatnici su pokazali uspjeh u provođenju jedne ovako opsežne akcije. Problema će uvijek biti, teško je svima udovoljiti, ali važno je bilo uspostaviti red, a kasnije možemo dogovarati mjere za bolje zadovoljstvo građana Opatije, kao i posjetitelja, kazao je Brnečić.