OPATIJA – Maškarani tanci u klubu Gervais

23. siječnja 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

senj maškareOPATIJA – „Opatijci i njihovi gosti te svi željni dobre zabave i plesa imat će priliku uživati na Maškaranim tancima u klubu Gervais četiri subote i to počevši ove subote 26. siječnja, pa zatim 2. veljače, 9. veljače i 23. veljače“, rekao je ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković na današnjoj konferenciji za medije povodom organiziranja maškaranih zabava u Gervaisu.

Prve tri subote zabavljat će pusni gradonačelnik Opatije Duško Jeličić Dule i Bonaca, uz goste iznenađenja. „Opatija je godinama bila centar maškaranih tanci, 90-ih je nažalost sve zamrlo, a zatim su se tanci polako vraćali u hotele Imperijal, Kvarner, Bristol, u dvoranu Marino Cvetković da bi lani pravo mjesto našli u klubu Gervais. Lani su pusni tanci bili dobro posjećeni, što nas je jako razveselilo, kao i to što smo van izmamili stariju publiku“, naveo je pusni gradonačelnik Dule.

Posljednji maškarani tanac 23. veljače u znaku je Lumber kluba, jedne od najstarijih opatijskih maškaranih udruga, utemeljene 1966. godine. Djeca prvih članova Lumbera osvježila su udrugu 1995. i ponovno pokrenula maškarane fešte u Opatiji, naglasila je predsjednica Lumber kluba Olivera Oli Tomičić. Na zabavi Lumber kluba za glazbu je zadužen Funbox band, organizirana je i bogata tombola te nagrade za najbolje maske. Važno je reći da je ulaz na plesne večeri slobodan, tanci počinju u 21 sati, a cijene ugostiteljske ponude su pristupačne, kažu organizatori koji na tance pozivaju sve maškarane i nemaškarane pusne ljude.