OPATIJA – HRVATSKA BOLJA OD BiH

24. lipnja 2018. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

košarkaSPORT / OPATIJA – Hrvatska reprezentacija posljednjih dana pripremala se u Opatiji za finalne oglede kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji su na rasporedu 28. lipnja u Trstu protiv Italije te 1. srpnja u Rumunjskoj protiv domaćina. Posljednji test prije polaska na put bile su dvije prijateljske utakmice protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, među kojima je prva bila zatvorena za javnost, a druga otvorena. Igrači izbornika Dražena Anzulovića očekivano su slavili rezultatom 88:75 pred domaćom publikom koja je ispunila tribine opatijske Sportske dvorane „Marino Cvetković“.

Na samom početku utakmice, zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić uručio je izbornicima dviju reprezentacija vrijedan poklon, dvije umjetničke slike.
Također, u 40. izboru košarkaša godine „Večernjeg lista“ po prvi puta dvojica košarkaša su podijelila prestižnu titulu, a to su ni manje ni više nego dvije NBA zvijezde Dario Šarić i Bojan Bogdanović. Svečane plakete prije početka utakmice uručio im je novinar „Večernjeg lista“ Dražen Brajdić. Inače, Bogdanoviću je ovo četvrta pobjeda u posljednjih pet godina u ovoj dugovječnoj anketi, dok je mladom Šariću ovo tek prvi put da je izabran.

Utakmicu su budno pratili i košarkaške legende Dino Rađa i Toni Kukoč te bivši izbornik reprezentacije Velimir Perasović.

Momčad Hrvatske predvodio je debitant Ivica Zubac koji je ujedno bio najbolji strijelac te skakač utakmice sa sjajnih 28 koševa i 12 skokova. Podršku je imao u Bojanu Bogdanoviću koji je postigao 20 koševa, osam asistencija i šest skokova i Dariju Šariću s devet poena, osam asistencija i 11 skokova.
Najbolji u redovima reprezentacije BiH bio je Edin Atić s 21 poenom i sedam skokova, dok je Aleksandar Lazić dodao 12 koševa i osam skokova. Utakmicu je obilježilo loše otvaranje Hrvatske pri čemu je BiH vodila čak osam naprema nula, ali Hrvati se brzo vraćaju te preokreću utakmicu u svoju korist. U jednom trenutku Hrvatska je vodila velikih 14 poena razlike te je do završetka utakmice ostala na toj razlici. (kv)