OPATIJA – DAVOR RADOLFI RASPLESAO LJETNU POZORNICU

16. lipnja 2019. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Davor Radolfi 01OPATIJA – “Ljubav je tvoja kao vino”, pjesma je sa kojom je Davor Radolfi otvorio u prekrasnoj opatijskoj noći sinoćni koncert i započeo svoju jednogodišnju slavljeničku turneju povodom 30 godina samostalne karijere, “Adriatica Latina Tour”.

Nizajući hitove “Beautiful Maria, Sara Sara, Pred tvojim vratima, Mog života jidra, Samo jednom se voli” njegovi briljantni Ritmo Loco bili su na visini zadatka. 

Pulski maestro i kantautor Bruno Krajcar je na sredini koncerta kao Radolfijev prvi gost, otpjevao “Pozitivu” što je i kao naslov prvi dojam ovoga koncerta.  Premijera, novog hita “Đelozija” kojega u duetu izvodi sa Radolfijem, Zoricu Kondžu samo potvrđuje na onome mjestu gdje će njezine mlađe  kolegice još dugo čekati na izmjenu jer ona je jednostavno u interpretaciji broj jedan domaće zabavne glazbe.


Šibenika Klapa More je na visini zadatka obavila pratnju dalmatinskih balada, posebno hita “Ne diraj moju ljubav”. Da Radolfi energiju i svoj životni glazbeni stil crpi iz južne i srednje Amerike, predstavljeno je kroz hitove “Guantamanera, Ala Banba, Neva i posebno Cumbia Vida de carneval”.

Talijanske uspješnice “Marina i Volare”, standardne su u izboru pjesama za ovu latino turneju. Sa pjesmom” Da života imam dva” u posebnoj koncertnoj verziji završava službenih dva sata programa i predstavljanje vrhunskih glazbenika je znak publici da se digne na noge i zatraži zasluženi BIS.

Posveta Oliveru

Još jedan poslijednjih BIS, bio je posvećen neprežaljenom Oliveru Dragojeviću sa pjesmom “Moj lipi anđele”. Ritmo Loco, prateći vokali sestre Majerle, Klapa More, Bruno Krajcar, Zorica Kondja, vrhunska produkcija i režija, a na vrhu slavljenik Davor Radolfi su ispisali još jedan glazbeni redak slavne Opatije i jedne od najlijepsih scena Mediterana, velike Ljetne pozornice na koju uskoro dolaze Diana Krall, Eros Ramazzotti...

Veliki plus Festivalu Opatija koji je omogućio ovaj koncert za pamćenje.

(R.M.)