Online obrazac za izdavanje suglasnosti za organizaciju javnih događanja u Rijeci

27. srpnja 2021. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Let3Nakon nove Odluke nacionalnog Stožera, Grad Rijeka je izradio online obrazac za organizatore događanja u Rijeci kako bi im olakšao slanje zahtjeva za izdavanje suglasnosti Stožera, za organizaciju javnih događanja

Stožer civilne zaštite RH donio prošli tjedan Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera koja je stupila na snagu u ponedjeljak, 26.7.2021. i odnosi se, između ostalog, i na područje Primorsko-goranske županije.

Tom je Odlukom propisano da organizatori javnih događanja i okupljanja na kojima sudjeluje više od 50 osoba te organizatori sajmova i gospodarskih priredbi, najkasnije 7 dana prije održavanja događaja moraju od lokalnih stožera (gradskog i županijskog) zatražiti prethodnu suglasnost za organizaciju ovakvih događanja.

Organizatori lokalnim stožerima šalju tzv. obavijest o namjeri organizacije takvog okupljanja i u toj obavijesti ujedno traže suglasnost za održavanje.

S tim u vezi Grad Rijeka je izradio online obrazac za organizatore događanja kako bi im olakšao slanje spomenute obavijesti/zahtjeva za suglasnost za organizaciju javnog događanja. Obrazac se jednostavno popunjava i elektroničkim putem stiže Stožeru civilne zaštite Grada Rijeke.

U skladu s Odlukom nacionalnog Stožera, a temeljem ispunjenog i poslanog obrasca (koji predstavlja obavijest odnosno zahtjev organizatora za suglasnost), Stožer civilne zaštite Grada Rijeke u roku od 2 dana donosi odluku o davanju ili uskrati suglasnosti za javno događanje te svoju odluku, skupa sa zaprimljenim zahtjevom, dostavlja Stožeru civilne zaštite županije Primorsko-goranske.

Županijski stožer svoju odluku o davanju ili uskrati suglasnosti donosi u roku od 2 dana i, ukoliko je s održavanjem javnog okupljanja suglasan, svoju odluku dostavlja gradskom Stožeru civilne zaštite.

Organizatora događanja o suglasnosti ili uskrati suglasnosti obavještava Stožer civilne zaštite Grada Rijeke elektroničkom poštom (mailom)

Ako županijski i gradski stožer u svojim odlukama nisu suglasni, županijski stožer obje odluke dostavlja Stožeru civilne zaštite RH koji donosi konačnu odluku o davanju ili uskrati suglasnosti za održavanje javnog događanja.

Epidemiološke mjere iz spomenute Odluke Stožera civilne zaštite RH, na snazi su do 15. kolovoza 2021.