OMIŠALJ UVODI ODGODU PLAĆANJA

3. svibnja 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

novac_1OMIŠALJ – Slične mjere, koje imaju za cilj pomoć lokalnom gospodarstvu počele su uvoditi brojne općine i gradovi širom Kvarnera. Tako je na nedavnoj e-sjednici Općinskog vijeća Općine Omišalj, uvela odgodu plaćanja svih računa s dospijećem plaćanja nakon 19. ožujka za komunalnu naknadu vezanu uz poslovne prostore, zakup površina i građevinska zemljišta.

Ova mjera ipak nekima nije po volji smatrajući kako je odgoda dobrodošla, ali ne rješava probleme te bi isključivo otpis plaćanja svima (od građana do gospodarstva) za mjesece korona-krize bila prava pomoć. Ali to su mjere koje nitko nije uveo i teško je vjerovati da će itko, jer bi predstavljale težak udarac za lokalne jedinice koje su već i ovako pod snažnim financijskim pritiskom zbog korona-krize.

Bilo kako bilo, zakupcima javnih površina za terase i montažne objekte će se ovom odlukom umanjiti zakup za razdoblje od kada su mjere zabrane rada na snazi, a ostali (poput udruga) dobit će odgodu plaćanja na tri mjeseca. Ali postoji i “kvaka”. Ove mjere se ne uvode automatski, već se svi zainteresirani moraju javiti. Oni koji se ne obrate zahtjevom – plaćati će isto kao i dosad. (kv)