“OKRENULE” MILIJUNE PRODAVANJEM KRIVOTVORENIH TENISICA

3. srpnja 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Prodavala krivotvorene tenisice preko internet stranica

Slika /vijesti/2019/tenisice%204.jpg

Osumnjičena hrvatska državljanka je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi  preko internet stranica društvene mreže nudila na prodaju obuću isticanjem najmanje četiri žiga, odnosno znaka, dovodeći kupce u zabludu o podrijetlu obuće.

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održana je izvanredna konferencija za medije na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja u svezi počinjenja kaznenog djela povreda žiga. Na konferenciji su nazočili predstavnici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske, Ivica Kostelac i Mirjana Škalec te načelnik Policijske postaje Vrbovsko Danko Tomić.

U uvodnom djelu policijski službenik Kostelac rekao je kako su kriminalističko istraživanje proveli policijski službenici Sektora kriminalističke policije u suradnji s Policijskom postajom Vrbovsko i to nad dvoje hrvatskih državljana starosti 27 i 28 godina zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela povreda žiga. Kaznenim djelima počinjenim u razdoblju od 2014. do svibnja 2019. godine pribavljena je protupravna materijalna korist u iznosu većem od 1.788.000,00 kuna.

O tijeku i rezultatima kriminalističkog istraživanja u nastavku je izvijestila policijska službenica Škalec, rekavši kako je tijekom provedenih pretraga policija pronašla predmete koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela: prijenosno računalo, tablet,  mobitele, pvc omote pripremljenih pošiljaka tenisica, novac u iznosu od oko 37.000 kuna i raznu dokumentaciju.

Osim toga oduzeta su i 63 paketa koje je osumnjičena predala na otpremu, ali isto tako i nekoliko nepreuzetih pošiljaka koje su joj se vratile, a u kojima je bilo ukupno 89 pari tenisica za koje se osnovano sumnja da su krivotvorene.

Osumnjičena hrvatska državljanka je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi  preko internet stranica društvene mreže nudila na prodaju obuću isticanjem najmanje četiri žiga, odnosno znaka, dovodeći kupce u zabludu o podrijetlu obuće. Što se tiče kupaca, riječ je o osobama s područja cijele Hrvatske, a do sada poduzetim radnjama utvrđeno je kako je kupcima poslala oko 6.000 paketa.

Kriminalističko istraživanje započelo je u Policijskoj postaji Vrbovsko, čiji je načelnik istaknuo složenost kriminalističkog istraživanja te provođenje opsežnih i dugotrajnih mjera i radnji policijskih službenika ove policijske postaje u nastavku kojih su se  uključili i policijski službenici Sektora kriminalističke policije. Pohvalio je rad policijskih službenika i zahvalio na suradnji koja je rezultirala uspješnom realizacijom kriminalističkog istraživanja.

Na kraju konferencije spomenute su i planirane aktivnosti kriminalističke policije u cilju suzbijanja ovih kaznenih djela posebice za vrijeme turističke sezone te povezivanje s drugim nadležnim tijelima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena 27-godišnjakinja se prijavljuje  mjerodavnom državnog odvjetništvu za počinjenje kaznenih djela povreda žiga, a  28-godišnji hrvatski državljanin za pomaganje u počinjenju navedenog kaznenog djela.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.
 

  • Slika

Slika

  • Slika
  • Slika
Slika /vijesti/2019/tenisice%204.jpgSlika Slika Slika Slika