ODRŽANA KOSTRENSKA ĐIRADA

24. listopada 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

kostrenska điradaKOSTRENA – Održana je Kostrenska đirada 2018. Sudjelovalo je dvjestotinjak natjecatelja u 9 različitih kategorija. Start utrke bio je “kod sidra” u 10 sati kada su manifestaciju otvorili najmlađi- djeca vrtića “Zlatna ribica” iz skupine RIBICE 1, dobne skupine 3 do 4 godine koja su trčala 100 metara zajedno s roditeljima. Sudjelovali su i polaznici vrtića RIBICE 2 u dobi od 5 do 6 godina, MORČIĆI 1- učenici 1. i 2. razreda Osnovne škole Kostrena, MORČIĆI 2- učenici 3. i 4. razreda, MORČIĆI 3- učenici 5. i 6. razreda, MORČIĆI 4- učenici 7. i 8. razreda.
Svoj doprinos manifestaciji dali su i umirovljenici Kostrene natjecavši se do restorana “Kostrenka”, a revijalno je održana i utrka osoba s invaliditetom do Kostrenke i nazad do startne pozicije. Juniori su istrčali najdulju rutu, 3500 m.
Nakon proglašenja pobjednika održano je i natjecanje u povlačenju konopa u čemu su se iskušali svi- od onih najmlađih do najstarijih.
Manifestaciju su organizirali Sportska zajednica Općine Kostrena, Općina Kostrena, Savjet mladih Općine Kostrena uz potporu DV Zlatna ribica i OŠ Kostrena. Suorganizatori su i udruga Vali, DVD Kostrena, KG Špažićari, KD Kostrena, INA koja je pripremila poklon pakete za sve koji su osvojili 1. mjesto te METIS koji je osigurao majice za sve sudionike manifestacije. (kv)