Održan prvi radni sastanak interpretatora i edukativna radionica u Kraljevici

15. lipnja 2021. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Kraljevica

Kraljevica

KRALJEVICA – Projekt Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana završio je sa svojom provedbom 1. svibnja 2021. godine. Sada, po završetku investicijskoga razdoblja, projekt Putovima Frankopana ulazi u svoju drugu fazu, a to je ona u kojoj nam je potrebna aktivna zajednička suradnja svih dionika na Ruti. To su interpretatori baštine, budući ambasadori Rute!

Potrebno je uspostaviti jasne smjernice buduće suradnje i rada svih interpretacijskih centara, koji predstavljaju ključne točke Rute i od iznimne su važnosti.

Tim povodom, u četvrtak 10. lipnja 2021. godine s početkom u 10:00 sati u prostoru nove Multimedijske dvorane u Dvorcu Nova Kraljevica, održan je prvi radni sastanak interpretatora i edukativna radionica. Na sastanku i edukaciji prisustvovali su predstavnici svih osam Interpretacijskih centara: Čabar, Brod na Kupi, Bribir, Kraljevica, Bakar, Trsat, Krk i Grobnik. Cilj susreta bio je prezentirati jedinstveni način rada/interpretacije, ali i definirati potrebe i resurse kako bismo ostvarili sve što smatramo važnim za budućnost Rute. Cilj je da ista postane poželjno i zanimljivo odredište, bogato ljepotama, kulturnom baštinom, gastronomskim delicijama i ljubaznim domaćinima.