Održan 12. memorijal “Riječke vatre”

30. rujna 2019. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Na Korzu je održano dvanaesto izdanje memorijala “Riječke vatre”, natjecanja vatrogasnih grupa u čast poginulih riječkih vatrogasaca.

Susret je okupio profesionalne i dobrovoljne vatrogasce vatrogasnih postrojbi iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, a u natjecanju u savladavanju prepreka uz uporabu osnovnih operativno-taktičkih radnji i postupaka, sudjelovalo je pedeset dvočlanih ekipa u različitim dobnim kategorijama, među kojima i četiri ženske ekipe.

12 memorijal riječke vatre

Prilikom otvaranja memorijala, vatrogasce je pozdravio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnelzahvalivši se svim vatrogascima na trudu i energiji koje ulažu u spašavanje ljudi i imovine.
„Za jedan grad Javna vatrogasna postrojba je od izuzetne važnosti budući da je to jedina profesionalna jedinica za intervencije svih oblika i u svako vrijeme“, kazao je Obersnel, dodavši kako ono što oni rade, ukazuje na njihovu uvježbanost, profesionalnost, snagu, ali isto tako veliku energiju i volju.

Ovo memorijalno natjecanje organizira Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke, a pokrenuto je pred 12 godina u čast vatrogasca Ede Surine, koji je smrtno stradao 2005. godine uslijed eksplozije plina.

U 156 godina riječke vatrogasne povijesti na intervencijama je stradalo šest vatrogasaca.

Natjecanje je humanitarnog karaktera, a prošle godine prikupljena sredstva su donirana Dječjoj bolnici Kantrida i vatrogascima Brodogradilišta 3. maj.

I ovogodišnje natjecanje ima humanitarni karakter te će se sav prihod donirati obiteljima poginulih vatrogasaca – Gorana Toića, zapovjednika DVD-a „Cres“ te Ivana Galekovića, pripadnika JVP Velika Gorica koji su, nažalost, živote izgubili ove godine.