Odabrani najuspješnije uređeni izlozi u užem centru grada u sklopu manifestacije „Rijeka Advent“

30. prosinca 2021. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

U sklopu manifestacije „Rijeka Advent“, povodom božićno-novogodišnjih blagdana, odabrani su najuspješnije uređeni izlozi u užem centru grada.

Stručno povjerenstvo ocjenjivalo je najbolje uređene izloge uređene u suradnji sa Školom za primijenjenu umjetnost u Rijeci, kao i one vlastito aranžirane izloge, odnosno poslovne prostore koje su vlasnici/zakupci samostalno uredili. Iako je izostala službena dodjela priznanja, kreativnosti nije nedostajalo.

Grad Rijeka već niz godina, u prosincu, provodi ovu akciju koja je od 2012. godine prerasla u projekt “Kreativni izlozi – sinergija talenta i iskustva”. U sklopu projekta uz financijsku potporu Odjela za poduzetništvo učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci (ŠPUR), pod vodstvom svojih mentora, a prateći potrebe korisnika poslovnih prostora, uređuju njihove izloge. Na ovaj način svi sudionici aktivnosti ujedno promiču kulturne i povijesne vrijednosti svoga grada kao i urbanog turizma u Rijeci. Projekt se inače odvija u dva ciklusa, ali se ove godine zbog nepovoljne epidemiološke situacije odvijao samo u vrijeme manifestacije “Rijeka Advent.

Stručno povjerenstvo za izbor najuspješnije uređenih izloga užeg centra grada koje su ove godine činili Marko Mikašinović iz Turističke zajednice grada Rijeke, Iva Pevalek iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka i Vesna Martić iz Odjela gradske uprave za poduzetništvo, dana 6. prosinca 2021. godine provelo je obilazak užeg centra grada gdje se nalazi najveći broj poslovnih prostora. Prilikom odabira najbolje uređenog izloga članovi su se rukovodili originalnošću i kreativnošću izloga, estetskim skladom, blagdanskim ugođajem te suradnjom poduzetnika s institucijama.

Priznanja u kategoriji najuspješnije uređenih izloga u suradnji sa Školom za primijenjenu umjetnost u Rijeci su:

  1. mjesto – Obuća d.o.o., izlog trgovine Ciciban, Korzo 23A, Uređeni izlog je završni rad učenice Elme Begović, a uređen je pod vodstvom mentorice Nine Bačić Mencer.
  2. mjesto – AMEC RIJEKATEKSTIL d.o.o., izlog trgovine MAX MARA, Korzo 40C, Djelo je učenika 3.a razreda aranžersko – scenografskog smjera pod vodstvom mentorice Tatjane Manestrl.
  3. mjesto – TORRE j.d.o.o., izlog caffe bara Kosi toranj, Pul vele crikve 1, Djelo je učenika 4.a razreda aranžersko – scenografskog smjera.

RIJEKA – Stručno povjerenstvo upućuje pohvale poduzetnicima za suradnju sa Školom za primijenjenu umjetnost u Rijeci što se svake godine odazovu i pruže mladim ljudima mogućnost da njihov talent i kreativnost vide i podrže građani grada Rijeke, a ujedno i da istaknu sam proizvod odnosno poduzetničku djelatnost prostora u kojem izlažu. Također, priznanje za uspješnu suradnju s riječkim poduzetnicima ide i Školi za primijenjenu umjetnost u Rijeci te za angažiranje učenika koji su u kratkom roku i s ograničenim sredstvima uspješno uredili 13 poslovnih prostora. Izlozi su ove godine uređeni pod vodstvom mentora: prof. Nine Bačić Mencer, prof. Nives Papandopulo, prof. Tatjane Masterl i prof. Ines Milčić.
Ugođaju Riječkog Adventa uvelike su doprinijeli i poduzetnici i ugostitelji koji su u vlastitom aranžmanu ili angažirajući suradnike estetski, reprezentativno i u duhu blagdana uredili prostore svojih izloga, interijera ili terasa.

Priznanja u kategoriji najljepše uređenih izloga u vlastitom aranžmanu:

  1. mjesto – Optika OPTISOL, Korzo 5,
  2. mjesto – ELEMENTALS BY J., Andrije Medulića 5B
  3. mjesto – Mala galerija Bruketa, Užarska 25

Stručno povjerenstvo upućuje pohvale svim poduzetnicima koji su ove godine sudjelovali u projektu, a to su: Kirka d.o.o., OBUĆA d.o.o., Abc travel, AMEC Rijekatekstil, Fokus medical, Fun time, Kopitarna d.o.o. i RTM d.o.o.
Svakako vrijedi spomenuti i prigodno uređene terase i interijere ugostiteljskih : Rica, Teatro, Kod Zajca i Kings Food Pub, Tapas bar Petjedan, Cacao, O`Hara, Garcon, Samovar, Three monkeys, Latino i Fiorello koji su u vlastitom aranžmanu vrlo lijepo i u blagdanskom duhu uredili prostore svojih izloga i time dali svoj doprinos uređenju grada.