OD 400 NAVIJAČA MILANA, NJIH 200 JE BILO IZ HRVATSKE I SLOVENIJE

8. prosinca 2017. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

Rujevica

Rujevica

RIJEKA – Sinoć je na riječkom stadionu na Rujevici odigrana međunarodna nogometna utakmica 6. kola UEFA lige između HNK „Rijeka“ i „FC „Milan“. Na utakmici je bio 8.021 gledatelj, od kojih oko 1.500 navijača domaće momčadi i oko 400 navijača gostujuće momčadi.
Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima privedeno je šest osoba. Radi alkoholiziranosti su privedena trojica navijača gostujuće momčadi, i to dva državljanina Slovenije, u dobi od 31 i 36 godina i 28-godišnji državljanin Italije te dva navijača domaće momčadi u dobi 33 i 41 godine, dok je 24-godišnji navijač domaće momčadi priveden zbog protupravnog ponašanja na prethodnoj utakmici, odnosno paljenja baklje.
Zanimljivo je da je od 400 pristiglih navijača Milana čak njih 200 bilo iz same Hrvatske i Slovenije. Točnije, iz milanskih “navijačkih podružnica” iz Hrvatske i Slovenije. Pa se tako mogao vidjeti i milanski crno-crveni transparent na kojemu je pisalo Rijeka, te crno-crveni transparent Milana sa slovenskim grbom. (kv)