Obilježen završetak akcije Volim Hrvatsku – Volim Rijeku 2018.

27. rujna 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana

 

Kosi toranj u Rijeci, jedna od riječkih atrakcija

Kosi toranj u Rijeci, jedna od riječkih atrakcija

RIJEKA – Tijekom prigodne svečanosti dodijeljena su priznanja sudionicima akcija Čovjek – ključ uspjeha i Tajni kupac te priznanja za provedbu akcije Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor u riječkim mjesnim odborima. Također, posebna priznanja dodijeljena su i zaslužnima za dugogodišnji doprinos promociji i uređenju grada i kvaliteti ugostiteljstva i turizma.
Priznanja su dodijelili zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa. Zamjenik gradonačelnika Filipović čestitao je svim nagrađenima, koji su svoji radom i uređenjem životnog prostora doprinijeli ljepšem i boljem izgledu Rijeke, kao i impresivnim turističkim rezultatima koje posljednjih godina bilježi Rijeka.
„Rijeka nastavlja sa sada već desetljetnim razvojem turizma, čiji se godišnji rast počevši od 2014. godine kreće oko 20% u kategoriji noćenja, a on će, do kraja 2018. doseći dvostruku brojku od one od prije četiri godine. Vjerujem da će Rijeka u 2020. godini kada ponese titulu Europske prijestolnice kulture udvostručiti brojke iz ove rekordne godine,“ kazao je Filipović, istaknuvši kako će izgradnjom najavljenih hotelskih kapaciteta u hotele Jadran te resort na Costabelli, Rijeka po broju noćenja približiti puno poznatijim turističkim destinacijama.

Direktor Turističke zajednice Škarpa podsjetio je kako se završetak akcije „Volim Hrvatsku – Volim Rijeku“ održava uoči Svjetskog dana turizma, čiji je ovogodišnji moto „Turizam i digitalna transformacija“, kojom se želi podići svijest o važnosti digitalnih tehnologija u razvoju turizma. Stoga će i riječka turistička zajednica u narednih godinu dana značajnijom primjenom digitalnih tehnologija na različitim platformama nastojati dodatno utjecati na povećanje turističkog prometa.

Od priznanja za uređenje okoliša do zahvale turističkim djelatnicima
U provedbu akcije Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor u riječkim mjesnim odborima te ekološke akcije uključilo se 22 vijeća mjesnih odbora. Radi se o mjesnim odborima Banderovo, Belveder, Brašćine-Pulac, Bulevard, Draga, Drenova, Gornja Vežica, Grad Trsat, Grbci, Kantrida, Kozala, Mlaka, Orehovica, Pehlin, Podmurvice, Podvežica, Srdoči, Sv. Kuzam, Sv. Nikola, Svilno, Škurinje i Vojak.