OBERSNEL: OPORBENI VIJEĆNICI KRIVI ZA VEĆE RAČUNE GOSPODARSTVU I MANJE NOVCA ŠKOLAMA

30. ožujka 2018. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Vojko Obersnel

Vojko Obersnel

RIJEKA – Tijekom svoje konferencije za novinare, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel (SDP) oštro je “opleo” po oporbenim vijećnicima prozvavši iz za smanjenje čišćenja javnih površina, održavanje groblja, proširenje javne rasvjete i manje ulaganja u školstvo! Naime, Obersnel je rezimirao što sve odluke koje promoviraju oporbeni vijećnici zapravo znače.

“Predstavničko tijelo (Vijeće) pretvara se u nešto što nikome nije u interesu, jer se troši jako puno vremena na besplodne rasprave jer pojedinci vole slušati sebe”, naveo je.

“3. maj će plaćati 2,5 milijuna kuna komunalne naknade više. Isto je s ostalima: Strojogradnja 1,2 milijuna kuna više, Luka 500 tisuća kuna više, Vulkan nova 325 tisuća kuna više, Jadranska vrata 131 tisuća kuna više. Svi oni mogu to zahvaliti oporbenim vijećnicima u Gradu Rijeci. Tako su htjeli ti vijećnici, sada neka uživaju u plodovima svojeg rada. Oni koji su glasovali protiv prijedloga moraju biti svjesni posljedica, a ovo su posljedice”, navodio je Obersnel

“Komunalna naknada za stan od 65m2 poskupjela bi najviše za 16,25 kuna, a isovremeno smo htjeli smanjiti komunalnu naknadu za proizvodne djelatnosti. Ali većina u Gradskom vijeću to nije prihvatila sve će ostati po starom. Zato će nam u proračunu nedostajati 12 milijuna kuna. A zbog toga će se smanjiti čišćenje javnih površina, održavanje groblja, neće se proširivat javna rasvjeta, manje će se ulagati u objekte za školstvo, zdravstvo. To je rezultat oporbenih vijećnika”, zaključio je Obernsel.