OBERSNEL: Grad Rijeka već uveo mjere za pomoć poduzetnicima u otežanim uvjetima poslovanja

28. studenoga 2020. | Kategorija: Rijeka, Viškovo, Kastav, Klana
Vojko Obersnel

Vojko Obersnel

RIJEKA – Obersnel: Grad Rijeka već uveo mjere za pomoć poduzetnicima u otežanim uvjetima poslovanja, razmatra se mogućnost uvođenja novih

Grad Rijeka je već ranije, prilikom same naznake pogoršanja epidemiološke situacije a time i otežanih uvjeta rada ugostitelja i drugih poduzetnika, donio nekoliko mjera.

Tako će se od 1. studenog 2020. do 31. prosinca 2020. godine, uz mogućnost produljenja, ovisno o razvoju epidemiološke situacije, zakupcima gradskih poslovnih prostora te javnih površina za postavu privremenih objekata umanjiti zakupnina. Zakupcima s padom prometa od 40-60% odobrit će se umanjenje zakupnine za 30%, dok će onima sa padom prometa od 60,01 do 100% biti odobreno umanjenje za 50%. Također, do kraja godine, također s mogućnošću produljenja, bit će besplatno i korištenje javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa.
„Nove mjere predviđaju i zatvaranje određenih djelatnosti, prije svega kafića i restorana. Ako rade u gradskim prostorima, za vrijeme dok budu zatvoreni, neće plaćati zakupninu, a te mjere će trajati dok god budu traje mjere koje je jučer donijela Vlada“, kazao je gradonačelnik Obersnel.

Osim za poduzetnike, usvojene su i mjere koje se odnose na pomoć građanima, odnosno roditeljima čija djeca pohađaju gradski vrtić ili produženi boravak.

„Drugi tjedan ćemo još razmotriti neke druge mjere pomoći, kako bi ovu situaciju što bezbolnije prevladali, ali o tome kad budemo znali što nas sve očekuje“, poručio je gradonačelnik.