NOVI – Ženski rukometni klub „Vinodol“ oduševio na Koper Hanball Cup-u

5. travnja 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

vinodol rukometSPORT – Nakon natjecanja na turniru u Čavlima, gdje su djevojčice Ženskog rukometnog kluba izborile dva postolja – 2009.godište i mlađe 3.mjesto, te 2008.godište i mlađe 1.mjesto, djevojčice su se u pratnji trenera Antonije i Daniela, tajnice kluba Katarine, te nekoliko roditelja u petak, 30.travnja, uputile u novu avanturu – trodnevni međunarodni uskršnji rukometni turnir u Kopru, na kojem su se natjecale u tri kategorije – 2004., 2006. i 2007./2008.

Na turniru su nastupile vrlo jake ekipe iz Austrije, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske, Italije, Srbije, Slovačke, Slovenije i Hrvatske.

Djevojčice 2007./2008.god. su s 4 pobjede i 1 porazom osvojile 1. mjesto.
Djevojčice 2006.god. su nakon 4 pobjede i 2 poraza osvojile 4. mjesto.
Djevojčice 2004.god. su s 2 pobjede, 2 poraza i 2 neriješena rezultata, zauzele 4. mjesto.
Djevojčice su tijekom tri dana u Kopru pokazale nevjerojatnu borbenost, izdržljivost i snagu volje, želje i duha, a osim po sportskim rezultatima, klub je ostao zapažen i po nastupu na otvorenju turnira, te osvojio nagradu za najbolju maskotu na turniru.

Sudjelovanje na turniru bilo je organizacijski i fizički vrlo zahtjevno. Utakmice su se odigravale u dvoranama na različitim lokacijama u Kopru, no zahvaljujući velikom angažmanu i pomoći roditelja djevojčica, kako u logistici tako i u podršci s tribina, djevojčice su ostvarile odlične rezultate. Zabava također nije izostala, djevojčice su drugu večer u Kopru sudjelovale na natjecanju u Karaokama, te svojim odabirom pjesama i izvedbama rasplesale cijelu dvoranu, a Nela Butorac osvojila je 1. mjesto s pjesmom Hajde da ludujemo.

Ženski rukometni klub „Vinodol“ mali je klub, ograničenih financijskih sredstava, s vrlo ograničenim mogućnostima treniranja s obzirom na nedostatak sportske dvorane, no pozitivna energija kojom djevojčice zrače, zajedništvo, prijateljstvo, njihova ljubav prema rukometu i potencijal, ostaju primijećeni gdje god se pojave.

Za ekipu 2008.god. i mlađe nema odmora, već u nedjelju, 8.travnja, natječu se u Karlovcu, na 18. Međunarodnom Prvenstvu Karlovca u mini rukometu. Drugi dio natjecateljske sezone vrlo je dinamičan za članice kluba ali i rukovodstvo. (kv)