NOVI VINODOLSKI – Otvorena izložba „Fantastična istorija vremena“ Mladena Blaževića

23. listopada 2020. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

U mjesecu Hrvatske knjige, u Narodnoj čitaonici i knjižnici Novi Vinodolski, danas je otvorena izložba Fantastična istorija vremena, crnogorskog akademskog slikara Mladena Blaževića iz Moljkovca, čiji korijeni potječu iz Hrvatskog Primorja, točnije Krmpota.

Autora i njegove radove predstavila je ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Barbara Kalanj Butković, a u ime organizatora prisutne je pozdravio i obratio se Ljubo Radović, tajnik Saveza Crnogoraca Hrvatske.

NOVI VINODOLSKI – Gospodin Radović je naglasio da suradnja između Grada Novog Vinodolskog i Saveza Crnogoraca Hrvatske traje dugi niz godina. Istaknuo je da je zahvalan kulturnim ustanovama Grada Novog Vinodolskog, te Gradu Novi Vinodolski koji sufinancira razmjenu kulturnih manifestacija ovih dvaju prijateljskih naroda Hrvatske i Crne Gore.

Gradonačelnik Velimir Piškulić i ovoga je puta dao podršku programima međunarodne kulturne razmjene i naglasio da Grad Novi Vinodolski i njegove kulturne ustanove žele i u budućnosti doprinositi razvoju osjećaja pripadnosti Crnogoraca aktivnostima većinskog i drugih naroda, kako u Novom Vinodolskom, tako i u Primorsko-goranskoj županiji.

Za kraj, gradonačelnik je ovom prilikom pozvao na nastavak suradnje i u 2021. godini, te proglasio izložbu otvorenom.