NOVI VINODOLSKI – Održana 8. Nacionalna konferencija o kakvoći pčelinjih proizvoda

11. travnja 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

medNOVI VINODOLSKI – U Domu kulture u Novom Vinodolskom održana je 8. Nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda – Institucionalna zaštita kvalitete.

Konferencija je bila namijenjena sagledavanju odrednica zdravstvene ispravnosti, sigurnosti, kakvoće i podrijetla pčelinjih proizvoda no isto tako i institucionalnim i vaninstitucionalnim aspektima njihove primarne proizvodnje. Tematski je bila vezana uz aktualnosti o percepciju kakvoće pčelinjih proizvoda i njihovih prerađevina. Jednodnevni program konferencije pružio je priliku za raspravu među sudionicima te razmjenu informacija i ideja od značaja za sigurnost pčelinjih proizvoda tijekom proizvodnje kao i prilikom njihove uporabe.

Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar-Kitarović, te uz instittucionalnu podršku Ministarstva poljoprivrede RH, Primorsko-goranska županije, Grada Novog Vinodolski, TZ Grada Novi Vinodolski, Lag-a “Vinodol”, Hrvatskog instituta za ruralni razvoj, pčelarstvo, lovstvo i ekologiju i Hrvatskog apiterapijskog društva. (kv)