NOVI VINODOLSKI – NEPOVRATNA SREDSTVA ZA PODUZETNIKE

31. srpnja 2018. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj

novi vinodolskiNOVI VINODOLSKI – Grad Novi Vinodolski je u suradnji s Poduzetničkim centrom „Vinodol“ treću godinu za redom raspisao i proveo Javni poziv za dodjelu nepovratnih subvencija iz Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Novi Vinodolski.

Svrha ovog Javnog poziva je stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja za djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguranje preduvjeta za razvoj poduzetničkih sposobnosti na području Grada Novi Vinodolski.

U 2018. godini Grad Novi Vinodolski je osigurao 159 tisuća kuna i to kroz sljedeće mjere: očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti; potpore za razvoj poduzetništva mladih i poduzetnika početnika; potpore za jačanje i razvoj ženskog poduzetništva; potpore za socijalno poduzetništvo; potpore poduzetnicima za korištenje sredstava iz fondova Europske unije; potpore za novo zapošljavanje ili samozapošljavanje.

Prilikom potpisivanja ugovora Gradonačelnik Velimir Piškulić istaknuo je osobito zadovoljstvo korištenjem mjera za poduzetnike početnike. Također, valja naglasiti da se čak 9 od 17 Ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava odnosi se na MJERU 6 – potpore za jačanje i razvoj ženskog poduzetništva, što upućuje na zaključak da je razvoj ženskog poduzetništva sve intenzivniji.

Korisnici nepovratnih sredstava Grada Novi Vinodolski sredstva će utrošiti u nabavu opreme, uređenje poslovnog prostora, obrazovanje, marketinške aktivnosti i alate.