NOVI VINODOLSKI: KORONAVIRUS ODGODIO DELOŽACIJU ROMA

28. ožujka 2021. | Kategorija: Kraljevica, Crikvenica, Novi, Senj
Novi Vinodolski

Novi Vinodolski

NOVI VINODOLSKI – Održana je posljednja sjednica Gradskog vijeća u Novom Vinodolskom. Barem zadnja prije novog saziva. Dosadašnji predsjednik Vijeća bio je Neven Pavelić, a aktualni gradonačelnik Velimir Piškulić.

Teme koje su dominirale bile su gradske financije i Romi.

“Gledajući lanjske makroekonomske pokazatelje, više su nego pesimistični: pad realnog BDP-a od 8,4 posto i turističkih noćenja na polovini ostvarenja iz 2019. godine samo su neki od crnjih i neizbježnih očekivanja”, moglo se čuti. Ali ipak je Novi Vinodolski završio 2020. s 47 milijuna kuna što je postignuti rekord. Razlog toga su tri veće investicije poslovne zone Zapad, dogradnju Dječjeg vrtića i završnu sanaciju deponija Duplje koji imaju vrijednost od 23 milijuna kuna što je najvećim dijelom dobiveno iz fondova EU.

PIŠKULIĆ: Koronavirus odgodio deložaciju Roma

Postavilo se i pitanje što će se desiti s gradnjom Sportske dvorane, spojem Ulice Antuna Mažuranića s Trgom Ivana Mažuranića, ali i bivšim hotelom San Marino te deložacijom osoba koje su na predjelu Bahalina. “Dogovorene deložacije Roma s tog područja se odgađaju”, moglo se čuti tijekom Vijeća.

“Tamo živi 17 odraslih osoba i 22 maloljetne djece. Svi pripadaju Romskoj zajednici. Dogovorena je deložacija još u travnju ali se dosad sve odgađalo. Razlog je koronavirus”, potvrdio je gradonačelnik Piškulić.

(kv)